Pride és Semmelweis-nap

pride zaszlo

Magyarország július első hétvégéjén két jelentős esemény elé néz.

A Pride-on évről évre többen vagyunk. Évről évre egyre többen éljük meg Orbán diktatórikus elnyomását, alapvető emberi jogaink, méltóságunk sárba tiprását.

Orbán diktálja a kockás-fekete-fehér ruhás divatot, ő mondja meg, iskolás lányaink vehetnek- e fel miniszoknyát, ő mondja meg, kit szeressünk, kit utáljunk, kivel élhetünk házastársként. Ő mondja meg, hol vehetünk cigarettát, mikor és hova mehetünk vásárolni, mit vegyünk. Nálunk a tejes dobozon sem boci van, hanem kalocsai népi motívum, nehogy elfeledjük: magyarok vagyunk.

Városaink terein, parkjain turulmadaras – közpénzből felállított – „szobrok” hirdetik az újnáci eszmét.

Belopódzott a fasizmus.

Gyermekeink mélymagyar, nemzeti-szocialista ihletésű mondókákat skandálnak a bölcsődékben, óvodákban. Horthy-szoborral díszített templomainkban Himnuszt énekelnek zsoltárok helyett.

Magyarország, 2016 nyara.

Várjuk a Pride-ot. Jó ott lenni, még ha idén is kordonok közé kényszerítenek minket, ha bűzlik a sz.rtól az Andrássy út, ahol megyünk. Merthátugye nekünk KÖTELEZŐ FÉLNI és KUSS.

A Pride-on ugyebár jóérzésű „demokraták” is megjelennek. Vagy nem. Max elzavarják, mint a nemzet nővérét a Szabtérről.

Merthátugye nem lehet egyszerre „demokratának lenni és nácikkal szédelegni.”

Nem vitatom, beteg a magyar egészségügy.

Ki a „magyar”? Mitől „egész” az egész-ség-ügy? Talán attól magyar, hogy az „egész magyar” társadalom részese? Vagy csak így szimplán: ügy?

A másik esemény „a magyar egészségügy napjára” kitűzött nemzet nővére által szervezett Semmelweis napi program.

Nemzetünk nővére szédeleg a náci jobbik és a „baloldali demokratikus ellenzék” közt. A megvezetett nép csak tódul utána. Bródy Birkaországa, ugyanazokkal.

Lehet dönteni, ki melyik programon vesz részt. Fekete-fehér-kockás skatulya, vagy a szivárvány színeiben pompázó sokszínű Magyarország szimpatikus.

Merthátugye együtt a kettő nem megy.

Nekem legalábbis nem.

Albert Eszter

Forrás: Facebook

Szájhősök tere. Olyan gondolatmorzsák a netről, amik nem feltétlen tükrözik a szerkesztőség álláspontját, de mindenképpen érdemes tudni róluk.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük