“Molyolgattam a kertben, rendőrök jöttek.”

toth imre

 

Az éhségmenet február 13-án véget ért. Két nappal később vadidegen rendőrök jelentek meg Tóth Imre olvasztár házánál.

„Molyolgattam a kertben szerdán (február 15-én, két nappal az éhségmenet befejezte után – a szerk.), amikor megállt egy rendőrautó a portám előtt. Az autóból két egyenruhás és három civil ruhás szállt ki, megkérdezték, bejöhetnek-e, mert sorozatban elkövetetett betörések miatt nyomoznak. Korábbról nem ismertem őket, pedig az elmúlt évek során gyakran volt dolgom a helyi rendőrökkel: ha a környéken történt valami, azonnal hozzám rohantak az emberek, hogy segítsek nekik, értesítsem a hatóságot, próbáljak intézkedni az ügyükben.

 

Szóval ezek az új rendőrök nagyjából 10-15 percet töltöttek nálam, körbenéztek, annyit kérdeztek, hogy az a stihlfűrész, amit a házban láttak, az enyém-e. Mondtam, hogy igen, sőt, még a garancialevelet is megmutatattam nekik. Udvariasak voltak, egy szavam sem lehet, korrekten viselkedtek” – mondta az ÉszakOnline-nak vasárnap Tóth Imre egykori munkanélküli olvasztár, az éhségmenet ötletgazdája, a napokban megalakult Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket! Egyesület társelnöke. Azért érdeklődtünk nála, mert a Vasárnapi Hírek megírta: nemcsak a Milla-tüntetés szervezőivel történnek – ahogyan fogalmaztak – különös dolgok manapság, hanem az éhségmenet résztvevőivel is. Egyiküket az utcán igazoltatták, másikukat az adóhatóság ellenőrizte, harmadikuk kezére még bilincs is került. Na persze nem az éhségmenet miatt, hanem mert tanúként akarták kihallgatni egy ügyben. Tanúként, megbilincselve.

Szerencsére Tóth Imrét nem bilincselték meg, csupán ellenőrizték, ami nem csoda, hiszen, mint tudjuk, a 2010-es országgyűlési választások után két héttel mindjárt rend lett ebben az országban. Az államnak manapság kiemelt célja az állampolgárok biztonságérzetének növelése, ezért sem lehet meglepő, hogy Tóth Imrét, aki 12 éve lakik a miskolc-perecesi, közel 400 négyszögöles telken található 20 (!) négyzetméteres házikójában, meglátogatták a rendőrök. Az, hogy a két évvel ezelőtti rendteremtés óta csak most jutottak el először Tóth Imre otthonába, az, hogy az elmúlt 12 évben ilyesmi eddig jó, ha kétszer fordult elő, s az, hogy a legutóbbi eset pontosan azután kerekedett, miután Tóth Imre látványos demonstrációval nyilvánította ki a kormányzati politikával kapcsolatos elégedetlenségét, nyilván a körülmények szerencsétlen összjátéka.

„Törvénytisztelő ember vagyok, mindig is az voltam, a hatóság teszi a dolgát, miért ne engedtem volna be a rendőröket. A lelkiismeretem tiszta, ők tették a dolgukat, mint ahogyan én is” – mondta az ÉszakOnline-nak Tóth Imre.

Hírportálunk is azt teszi, beszámol az esetről. Hátha érdekes, amit írunk.

Forrás: Északonline

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük