Radócz Zoltán: „Azonnal el kell kezdeni a Csáklya úti új szolnoki Tisza-híd megvalósítását!”

Az összefogásnak köszönhetően több nagyvárosban reális esély van arra, hogy a Fidesz-kormány helytartóját igazi polgármesterre cseréljék a választók. Szombathelyen, Debrecenben Szolnokon, Miskolcon, Hajdúszoboszlón kérdeztük meg a jelöltet kiegészítve Németh Angélával, aki a 15. kerületben a tavalyi időközin leváltotta a Fideszt, neki az újraválasztás után, kellő testületi támogatással lehet esélye nagyobb fokozatba kapcsolni a kerületet.

Szolnokon Radócz Zoltán húsz éves önkormányzati múlttal indul neki a választásnak, fő üzenete EGY JOBB SZOLNOKÉRT!

Munkások Újsága: A kormány sok döntése az önkormányzatiság kiüresítését szolgálta, nincs ráhatás iskolákra, utakra, kevesebb helyi adóval gazdálkodhat, hogyan és miként lehet a választóknak mégis elmondani, hogy itt helyben kell a sorsunkról dönteni, és az nem irány hogy a Fidesz alá fekszik a város?

Radócz Zoltán: Az önkormányzatiságot valóban kiüresítette a Fidesz-KDNP-kormány. Pedig a szóban is benne van: önkormányzás, vagyis az embereknek a helyi dolgokról maguknak kell dönteniük. Ezt vette el a Fidesz-KDNP-kormány tőlük, a helyiektől. Úgy vélem azonban, ha most, az önkormányzati választásokon áttörést érünk el, akkor az már rés lesz a pajzson, és a megmutathatjuk, hogy igenis, van más út, van kiút az orbáni szorításból.

Ma Orbán személyében miniszterelnök-vezérigazgatója van az országnak, amely családi vállalkozássá silányult.

Lényegében egy személyben dönt az utolsó falusi iskolaigazgatóról is Orbán Viktor. Ezt kell felszámolni, ezt a feudális rendszert, mert ma ez béklyóba köti az országot, a szabad gondolkodást, végeredményben a fejlődést. Orbán Viktor és feudális rendszere nem a jövőt építi, hanem visszarepít minket a középkorba. Ezt kell most elkezdeni felszámolni, itt az első lehetőség megmutatni, mi igenis a változás erői vagyunk, és általunk jobbá válik az ország.

Rá kell jönniük az embereknek, hogy a helyben megtermelt javakról maguknak kell dönteniük elsősorban és nem a budapesti fideszes pártközpontban kell nagy kegyesen újraosztani a javakat.

MUON.HU: Melyik az a három témakör Szolnokon melyhez legelőször lát majd neki polgármesterként? Van-e olyan konkrétum, amit már most meg tud ígérni?

R.Z.: 1. Azonnal kezdeni a Csáklya úti Tisza-híd megvalósítását! Már 12 évvel ezelőtt (2007-ben!) készen állt az első tanulmányterv, ami a Csáklya úti Tisza-híd felépítését kezdeményezte. A Fidesz azóta sem tett semmit, miközben évente legalább 10 százalékkal nőtt a gépjárműforgalom Szolnokon. A városnak továbbra is egyetlen belvárosi tiszai átkelője van,annyi, mint a török időkben volt. Vállaljuk, hogy azonnal elindítjuk a Csáklya úti Tisza-híd megvalósítását, hogy megszabadítsuk Szolnokot a mindennapossá vált közlekedési káosztól. A híd megépítése megnyitja a lehetőséget a város egészének élhetőbbé tételére, és jórészt feloldja a belvárosi közlekedési dugókat.

2. Önkormányzati bérlakás-építési programot, azonnal! A leköszönő polgármester 13 éve alatt nem épült egyetlen önkormányzati bérlakás Szolnokon,

sőt Szalay úr évek óta, gyanús körülmények között, el is adogatja őket, miközben négyszáz igénylő várakozik arra, hogy szerény, de méltó körülmények között élhessen az önkormányzat segítségével. A Radócz Zoltán új polgármesterünk vezette önkormányzat ezen a helyzeten is segíteni fog, új bérlakás építési programba kezd! Olyan programot indítunk, ahol a bérlő lakbérfizetés címen törlesztheti lakása árát,és 15 évnyi bérlet után, a fennmaradt hátralékot elengedheti az önkormányzat.

3. A szolnoki helyi buszközlekedést azonnal ráncba kell szedni! A szolnoki Fidesz frakció évről évre mindenféle feltétel kikötése nélkül hosszabbítgatta a buszos cég és a város közti szerződést. Tudja Ön, hogy a szolnokiak évente 200 millió fizetnek a buszüzemeltető cégnek! Ennek októbertől véget vetünk! Azonnal átvizsgáljuk a szerződést, és a helyiek igényéhez igazítjuk a menetrendet is! Új, környezetkímélő technológia, alacsonypadlós buszok, normális menetrend, teljesítmény utáni fizetés … ! – ez az ígéretünk.

MUON.HU: Az uniós pénz ömlik az országba, hogyan próbál változtatni a kormány által irányított támogatások rendszerén?

R.Z.: A napokban Brüsszelben tárgyaltam annak érdekében, hogy javítsunk az uniós pénzosztási rendszeren. Segítségre, támogatásra az ellenzéki uniós képviselőktől is számíthatunk. Kell is ez, hiszen

jelenleg az uniós pénzekhez köthető beruházások túlárazottak, ráadásul értelmetlen dolgokra is elmegy az uniós polgárok pénze.

Közvetlen kell dönteni a támogatásokról, kikerülve a fideszes haveri kört, ezzel is csapást mérve a NER-re.

MUON.HU: Mit gondol, tud közvetlenül pályázni Szolnok uniós pénzekre?

R.Z.: Hogyne, mint az előzőekben is elmondtam, ez mindenkinek az érdeke. A választók, a lakosok élvezik annak az előnyét, ha olyan dolgok valósulnak meg, amelyek az ő érdekeit szolgálják, illetve a település fejlődését viszi előre, és nem a NER-haverok zsebét gyarapítja.

MUON.HU: Mit gondol a részvételi költségvetésről? Fontosnak tartja, hogy mintegy helyi népszavazásként a költségvetést érintő kardinálisabb döntésekben a ciklus alatt is kikérje a választók véleményét?

R.Z.: A helyiek véleménye mindig is fontos egy helyi politikus számára. Jelenleg csak választási beruházások vannak, hogy a szavazókat ezzel is kábítsák a fideszesek. Most nagy hajrá van mindenhol, mindent igyekeznek átadni, megvalósítani. Az embereket érintő kérdésekben személy szerint is fontosnak tartom kikérni, hogy mi a véleményük róla, ezzel is közvetlenebbé téve a városvezetők és a lakók kapcsolatát.

MUON.HU: Szinte már csak a helyi adók maradtak az önkormányzatoknál, több kreatív megoldást használnak a városvezetők, hogy a bevételeket növeljék, hogy néz ez ki az ön városában?

R.Z.: Valóban kreatívnak kell lenni. De ahogy mondtam már, a forrásokhoz jutásban számítunk külső segítségre is. Egyébként úgy vélem, a magát nemzeti érzelműnek nevező kormányzatnak sem érdeke, hogy megvonjon bosszúból pénzeket az ellenzéki vezetésű városoktól, hiszen így büntetni a választókat hogy is mondjam, eléggé visszataszító lenne.

MUON.HU: Az országban nagy az elvándorlás, egyre kevesebb gyermek az iskolákban, lesz a fiataloknak is olyan üzenete mellyel mérsékelni tudja az elvándorlást?

R.Z.: Az elvándorlás valóban óriási probléma! Ma szinte nincs olyan jelentősebb munkahely megyénkben, de mondhatom, az országban is, ahol ne dolgoznának külföldi munkások, elsősorban ukránok. Elsődleges célom lesz egy ösztöndíjprogram elindítása, ami akár több száz fiatalt is Szolnokon tartana, hogy itt tegyék meg az első munkahely, az egyéni karrierépítés első lépéseit. Úgy vélem ehhez jól társulna a már említett bérlakásépítési program, ezzel is segítenénk azoknak, akik nem kívánnak elmenni a városból. Másrészt az egészségügyi ellátás színvonalán is javítani kellene, nem is keveset. Ennek érdekében

„Egészséges Szolnokért!” program keretében Önkormányzati Egészségügyi Diagnosztikai Központot építünk!

Biztosítjuk, hogy minden szolnoki állandó lakos háziorvosi, szakorvosi beutaló alapján egy héten belül időpontot kap a neki javasolt diagnosztikai vizsgálatra, méghozzá térítésmentesen! A betegségek kezelése, gyógyítása jelentős pénzösszegeket emészt fel. De nekem a generációk egysége a fontos, ezért a kevés nyugdíjból élők (sajnos túl sokan vannak) csak nagy áldozatok árán tudják kiváltani receptjeiket.

Ezt a Radócz Zoltán vezette önkormányzat mindenképpen orvosolni fogja! 2020. január 1-től egy új, 50 millió forintos gyógyszer támogatási programmal segíti az időseket, a szociálisan rászorulókat! Ha ugyanis az idősek, a nagyszülők egészségben élnek, akkor jobban tudják a fiatalokat is támogatni, segíteni, akik így kétszer is meggondolják, hogy elvándoroljanak e a városból.

Nekünk valóban a család az első, és nem csak kormányzati szlogenszinten!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük