Reményvesztett karok

menekult segit 001

Menekültsegítő magyarok Szlovéniában

Rendkívül erős fotók készültek a Szlovéniában segítkező magyarokról és a menekültekről – a civilek nem álltak le a kerítések felálltával.

Bár a menekültek nem jutnak be Magyarországra, a menekülteket segítő civilek továbbra is segítenek nekik. A Segítsünk Együtt a Menekülteknek Facebook-csoport is azok közt van, akik a folyton változó krízispontokon segítenek az akár napi 8-10 ezer új érkezőnek is. Az immmár módosított névvel (Segítsünk Együtt) rendelkező csoport – a névváltoztatás azt jelzi, hogy a menekültek mellett más, magyarországi rászorulókon is segít a szervezet – a szlovén Dobován létesített bázist, itt segítenek az érkezőknek. Ide érkeznek a menekültek horvátországból – korábban egy 8 km-es gyaloglás is várta őket a táborokig – az erről a vonulásról készült drónfelvételek bejárták a világot. Ez a vonulás viszont már a múlté, mondja Kalmár Szilárd, a Segítsünk Együtt csoport aktivistája, ma már csak az egyik vonatról kell átszállni a másikra, amelyek Ausztriába viszik a menekülteket. Napi 6-7 vonat is érkezik.

Brezicán és Dobován összesen három tábor volt, ezeket kezdték kiüríteni a szlovén hatóságok. A magyarok emberfeletti munkáját Turay Balázs fotós örökítette meg, ezekből mi is szemezünk, ide kattintva pedig még többet nézhet meg belőlük.

Forrás: HVG

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük