Rendőrroham a francia munkások ellen

police attack

 

Brutális támadást hajtott végre a francia rohamrendőrség és a csendőrség a munkahelyük megtartásáért tüntető acélipari munkások ellen. Úgy tűnik, Sarkozy elnök nem riad vissza a karhatalom politikai célokra történő felhasználásától. A hét közepén több száz acélipari munkás akart a jobboldali elnök választási kampányának főhadiszállása előtt tüntetni, azonban a rohamrendőrök és a csendőrök támadását kapták a nyakukba.

A tüntetők munkahelyeik megvédését követelték, ugyanis több mint 200 dolgozó kerülhet az utcára, miután az Arcelor Mittal vállalat tavaly leállította két kohóját florange-i üzemében. Azonban segítség helyett könnygázt kaptak.

A brutális rendőri fellépésnek áldozatul esett egyik munkás a következőt nyilatkozta: „Nem vagyunk bajkeverők, mégis úgy bánnak velük. Mi csak azért jöttünk ide, hogy a munkahelyünk elvesztése ellen tiltakozzunk.” Korábban Sarkozy elnök azt ígérte, hogy megvédi a francia ipart a válság hatásaitól, viszont 2002, a jobboldal hatalomra kerülése óta 763 ezer, a Sarkozy megválasztása (2007) óta pedig 355 ezer munkahely szűnt meg az ipari szektorban.

Az idei elnökválasztásnak az egyik központi témája lesz a magas munkanélküliség és a stagnáló gazdaság, így a mostani esetnek alighanem komoly visszhangja lesz a választási kampányban.-

A jobboldali kormányt szemmel láthatóan jobban érdekli a bevándorlók és a muszlimok elleni fellépés, minthogy tegyen valamit a francia dolgozókért.

Forrás: Marxista.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük