Rezsicsökkentési gumicsont Orbán módszerével

gumicsont

Orbán mondja: Ugorj…
…és az emberek urganak.

Ez így első hallásra nagyon jól hangzik, csak nem egy ilyen hiteltelen hazudozó szájából. Ahogy az értelmes ember meghallja beszélni ezt a figurát aki jelenleg az IDEIGLENES miniszterelnök, azonnal gyanakodni kezd a mondanivalója valóságtartalmáról, és nem is alaptalanul. Eddig minden agymenése valahogy úgy sült el, a végén a lakosság állta a számlát, és a bejelentett csökkentés vagy “átháríthatatlan adóemelés” valahogy mindig növekedésként jelentkezett a családi kasszában, és a végén nekünk kellett többet fizetni.

Azzal mindenki tisztában van, a közműszolgáltatásokért fizetni kell, ahogy eddig is fizetni kellett ha dolgozott az ember, ha nem bármilyen színvonalú is volt az. Profitja is volt a szolgáltatónak, ezzel is tisztában van mindenki. Erre hivatkozni kicsit értelmetlen, de az egész Orbán Viktor vezette politika az, így ez akár bele is férne. Viszont! A közműcégeket most veri agyon a költségvetési hiány lefaragása miatt kivetett adókkal, és most tovább sújtja őket ezzel a csökkentéssel. Valahogy mindig talál valakit akivel kifizettetné az elhibázott gazdaságpolitikájának az árát, csak ne kelljen azt beismernie a jelenleg kormányzó hatalomnak mennyire hülye az egészhez. Szerintem meg nem a rezsi magas, bár viszonylatban nézve akár az is lehet, hanem a munkabér, a munkahelyek száma, az életszínvonal nagyon alacsony,és az esély nagyon kevés arra visszaforduljanak a normális irányba a költségvetés, és közpénz rablói, akiknek egyenlőre úgy néz ki még nincs elég vagyonuk a nyugtalan jövőjükhöz. Ha lecsökkentik a rezsit, és az valóban nem lesz áthárítva a lakosságra, akkor bizony tovább romlik az eddigi szolgáltatási színvonal,emberek kerülnek az utcára mert elvesztették a munkájukat “átszervezés miatt” ebben a szektorban, elmaradnak fejlesztések, karbantartások lesznek “átütemezve”, a lakosság meg ülhet a sötét, hideg szobában mert csökkent a rezsije.

Csak meg kell nézni egy lakossági számla összetételét, és abból kiindulva elgondolkozni azon hol is lehetne ezen spórolni, máris ott van az ÁFA nevű tétel, ami azért marad a csökkentett számlában is nagyon magas. Bár az így keletkezett veszteséget a kormány szemrebbenés nélkül kompenzálja magának egy újabb állampapír kibocsájtásával még akár az elvárhatónál magasabb hozammal is. Pont nem érdekeli őket a visszafizetés, nekik a ma ellopható összeg nagysága a fontos, és még nem férnek hozzá a Nemzeti Bankhoz, de azért már nincs messze március mikor kinyílik a kincsesláda. Arra már nem is gondolnak ezek a talpnyalók normális politikát folytassanak, növeljék a munkahelyek számát, emelkedjen a munkabér, legyen kiszámítható adópolitika, legyen tandíj kompenzált oktatás, a betegnek ne magát kelljen megműteni a kórházban, a fiatalok ne menjenek külföldre a jobb életért, és az öregek ne kapjanak kevesebb nyugdíjat, ha már ledolgozták az életüket. Inkább csökkentik a rezsit itthon, mert ez olyan jól hangzik még ha nem is lesz igaz, mert ezzel is úgy jár majd a lakosság, mint a tranzakciós adóval, vagy az infláció alatti nyugdíjemeléssel. Hivatkozni lehet rá, de a valóságtartalom messze áll a mindennapi élettől, és végül a regisztrációra váró szavazó állja a számlát, bárhogy is nyilatkoznak a kormánypárti cövekek állítva ennek az ellenkezőjét.

Nem kell messzire menni bármilyen kormánypárti kezdeményezés lényege egyenlőre annyi, hazudjunk valamit a leendő adózóknak, aztán utaljunk magunknak az alaptörvény módosításának megfelelően a szebb jövőnk érdekében. Ebbe még belefér néhány Horthy szobor, egy kis szakdolgozat lopás, némi forintgyengítés,néha egy listázás a parlamentben, baltás gyilkos szabadon engedése, a választók becsapása, és a hatalom tartósításának az elősegítése, lehetőleg ellenzék nélkül. Orbán Viktor feltalálta a politikai gumicsont rendszerét, és kiválóan alkalmazza is. Nála sosem lehet tudni mit is akar,merre tart csak annyi a biztos maradna a hatalomban, mert nélküle nem ér semmit. De vele sem.

FORRÁS: Banditapolitika.blog.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük