Rokkant dolgozók állami segítség nélkül

wheelchair

Hetven halmozottan sérült súlyos beteg ötfokos hidegben kénytelen dolgozni egy újpesti foglalkoztató cégnél azért, mert nem kap semmilyen állami támogatást, és emiatt kikapcsolták a fűtést – jelentette a Magyar Szociális Fórum szerdán a rokkantakat foglalkoztató Kft. írásos beszámolója alapján. A fogyatékos betegek átlagéletkora 48-50 év, többségükben nők. Az őket foglalkoztató OPS Újpest Kft. több mint két éve nem részesül semmilyen állami támogatásban, annak dacára sem, hogy a kormány – állítása szerint – vissza akarja vezetni a munka világába a megváltozott munkaképességű embereket. „Cégünket ellehetetlenítették, pedig van munkánk, és még több embert is tudnának alkalmazni, hiszen mi is ugyanolyan állami feladatot látunk el” – írta a Kft. a Magyar Szociális Fórumnak.

A cég 55 éve, 1957 óta foglalkoztat rokkantakat. A dolgozók 74 százaléka közülük kerül ki. Munkával látják el őket, és biztosítják megélhetésüket.

A rokkantak azért vállalják a munkát ilyen mostoha körülmények között is, mert biztonságban érzik magukat a munkahelyükön, másutt nem tudnának elhelyezkedni, munkájukkal pedig a társadalom hasznos tagjai kívánnak lenni. A KFT vezetése bízik abban, hogy a szociális ügyekkel foglalkozó Minisztérium, valamint a Miniszterelnöki Hivatal nem marad tétlen, és segítségükre lesz a beteg emberek munkahelyének megtartásában. Azt remélik, hogy a 2 éve húzódó ügy pozitív eredménnyel fog zárulni, hiszen a mai nehéz gazdasági helyzetben az egészséges emberek sem találnak munkát – írták a Magyar Szociális Fórumnak.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük