RomNet: Öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

Meghalt Bogdán László, Cserdi közismert polgármestere – írja a RomNet.

A közismert roma polgárjogi aktivista halálhíréről elsőként a Hírklikk számolt be, de az információt három másik forrás is megerősítette a RomNet-nek. A lap forrásai szerint a falu feldolgozóüzemében ma reggel találtak rá holtesttére.

Bogdán László kezdetektől ellentétbe került a hivatalos, politikai pártokhoz kötődő cigány szervezetekkel. De neheztelésüket kifejezetten kiváltotta azoknak a nézeteinek a nyilvános hangoztatásával, mely szerint ezek a cigány szervezetek elherdálják a cigányoknak szánt állami támogatásokat, feleslegesek, sőt kártékonyak, s ezért fel kell számolni őket.

Cserdiben a gyakorlatban valósította meg fejlesztési elképzeléseit. Oktatást indított a családoknak háztáji gazdaság üzemeltetéséhez szükséges szakismeretek megszerzésére. A falu tulajdonában lévő földeken mezőgazdasági termelésbe kezdtek, hagymát, krumplit termesztenek, állattartással foglalkoznak, fóliasátort építettek. A megtermelt feleslegből szegény családokat támogatnak országszerte, Pécsett, de még Budapesten is.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •