Saját pénzükből taszította rabszolgasorba híveit

tim.roth

Közösséget alapított, amit tagjai életjáradékából finanszírozott, majd őrült, zsarnoki uralmának börtönében, rabszolgasorban találták magukat a járandóságukat felajánlók. [A Magyar Valósággal és a zsarnoki uralommal történő bármilyen egyezés csupán a véletlen műve.]

A szektavezér-tömeggyilkos által rabszolga-börtönnek használt katolikus templom – tizenegy évvel egy pusztító tűz után – decemberben újra megnyitja kapuit.

Az indianai születésű Jim Jones 1974-ben a dzsungel magányába költözött. Egymillió dollárt fizetett egy Port Kaituma közelében fekvő 27 ezer holdas földterületért. Itt alapította meg a hírhedt Jonestown elnevezésű közösséget, amelyet körülbelül kilencszáz, főként amerikai nemzetiségű követőjének életjáradékából finanszírozott, ám az azt felajánlók hamarosan őrült, zsarnoki uralmának börtönében, rabszolgasorban találták magukat. Jones arra használta a Felszentelt Szív templomot, hogy elindítsa Guyanában a Népek Temploma elnevezésű szektáját, azonban a csoportot a Katolikus Egyház kitiltotta onnan, miután megtudták, hogy csirke testrészeket és vért használnak gyógyító szolgálatikhoz.

Olyan állítások is vannak, miszerint a biszexuális Jones abuzálta híveit; arra kényszerítette őket, hogy irtózatos feltételekkel nehéz munkát végezzenek; megalázó szertartásokkal fegyelmezte őket, és lehetetlenné tette a menekülést.

A Jonestownban folyó gyötrelmek híre végül eljutott az Egyesült Államokba, ezért Leo Ryan képviselő 1978-ban úgy döntött, megvizsgálja a Népek Temploma guyanai telepét.

Leo Ryant és kíséretének több tagját agyonlőtték, a szekta több mint kilencszáz tagját pedig arra kényszerítették, hogy ciános Kool-Aid üdítőt igyanak. Jim Jonest golyóval a fejében találták meg.

Eközben a Felszentelt Szív templomot, ahol Jones először megvetette a lábát Guyanában, elektromos tűz semmisítette meg.

Francis Alleyne katolikus püspök a minap azt mondta, hogy a 600 ezer dollárból újjáépített templom a jövő hónapban nyitja meg a kapuit. (Eredetileg portugál telepesek építették 1861-ben.)

A Catholic Standard szerint a Georgetown főutcáján álló épületet a Felszentelt Szív Katolikus Közösség fogja elfoglalni.

Eredeti forrás: Caribbean360

[Érdeklődve figyelem, hogy a magyar egyházak mikor szabadulnak meg a zsarnoki uralomtól. – S. E.]

Képünk illusztráció.

Forrás: Huppa

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük