Sajnos nálunk is Jakabot támogatják a legtöbben

Amióta létezik az újraindított Munkások Újsága, következetesen agitáltunk a Jobbik ellen. Antifasiszta minimumnak tartottuk ezt és természetesen nem álltunk be a demokratikus birkakórusba se, amelyik már 2014 után elkezdte nyomni, hogy a “demokrata” pártok úgy tudják leváltani Orbánt, ha összeborulnak a Jobbikkal. Mi nem tudtunk nagyvonalúan fölülemelkedni a tényen, hogy ez a párt a gyűlöletből, azaz a rasszizmusból, az antiszemitizmusból, a homofóbiából csinált politikai tőkét. Aktív jobbik-ellenes álláspontunkat soha nem titkoltunk, sokszor konfrontálódva olvasóink jelentős hányadával is. A Munkások Újsága örül a lájkoknak, de nem tesszük függővé magunkat azoktól.

Bő egy hónappal ezelőtt Facebook szavazást indítottunk olvasóinkat arról kérdezve, hogy kit szeretnének ellenzéki miniszterelnök-jelöltként látni. 500-nál is több szavazat érkezett. Már a voksolás elején látható lett, hogy Jakab Péter támogatói vannak többségben, hosszú ideig a második helyen tartotta magát Szanyi Tibor, de aztán nagyobb mozgások történtek, előbb Karácsony Gergely majd Dobrev Klára jött fel. Nyilván ebben szerepet játszott az is, hogy az ő támogatóik mozgósítottak. Jakab ennek ellenére is mindvégig az első helyen szerepelt, számunkra pozitív meglepetés, hogy Szanyi Tibor stabilan tudta tartani végig 4. helyét és végül 7 százalék felett zárt. Az eredmények alapján az is egyértelmű, hogy olvasóink nem szeretik Márky-Zaj Pétert, Fekete-Győr András támogatottsága pedig lényegében a nullával egyenlő.

Természetesen a szavazás nem reprezentatív, de figyelemre méltó, hogy az Index hasonló felmérésén százalékra pontosan hasonló arányban kapott támogatást Jakab.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •