Schmitt Game Over

scmhittlemond

 

Amikor 500-600 tüntetővel együtt kint voltunk a várban a békemenet napján, akkor nem gondoltuk, hogy Schmitt vergődése még két és fél hónapig el fog húzódni. Január 21-én mi a nép nevében megfosztottuk őt doktori címétől. A tudomány hosszú hezitálás után tette csak ezt meg, a társadalom morális nyomásának engedve. Tegnap egy sértett embert láttunk az országgyűlésben, aki mindvégig elszabadult hajóágyúra emlékeztetett. Láthatóan mindent akart mondani, csak lemondani nem. A lényeg egy elharapott mondat lett a beszéd végén.

Ebben a helyzetben ki kell mondani a tényt, hogy győztünk. Egy nagy harcban, ahol az igazság volt a legnagyobb szövetségesünk. Schmitt oly hosszan és oly ellenszenvesen vergődött, hogy a legyőzött ellenfélnek kijáró tiszteletre is méltatlan. Méla undorral fordulunk a másik irányba, keresve az új feladatokat, amely az orbánizmus teljes felszámolása és egy élhető, szociálisan is érzékeny demokratikus társadalom irányába visz minket.

Jelzésértékű, hogy Schmitt doktori címét azon a napon vették el, amikor barbár módon ledöntötték az első köztársasági elnöknek, Károlyi Mihálynak a szobrát. Lemondása pedig Táncsics Mihály lapjának a Munkások Újsága kiadásának 164. évfordulójára esett.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük