Soha többé fasizmust!

Ma délelőtt vérlázító incidens történt Budapesten, mely a jelenlegi hatalom és erőszakszervének a rendőrségnek a szélsőséges jobbratolódását bizonyítja. Alább a Balpárt és az ATTAC Magyarország közleményét ismertetjük:

A Balpárt csatlakozik az ATTAC Magyarország alábbi közleményéhez és élesen elítéli az indokolhatatlan , minősíthetetlen , példátlan és társadalmilag veszélyes rendőri fellépést Vajnai Attila, az Európai Balpárt – MMP2006 elnöke ellen!

Ma délelőtt 11 óra tájban Vajnai Attila, az Európai Baloldal Munkáspárt 2006 elnöke és párja, Noé Krisztina meglepetéssel látta, hogy Budapesten, a Klauzál téren a volt gettó közepén egy kereskedő férfi Hitler képet árul. Vajnai felszólította az illetőt, hogy hagyjon fel ezzel, de nem volt hajlandó megtenni. Erre felhívta a rendőrséget, hogy jöjjenek ki, de ezt megtagadták mivel szerintük ezt nyugodtan lehet, ez nem bűncselekmény. Vajnai közölte, hogy akkor ő felfesti a falra, hogy „No Nazism!”. Erre már kijöttek a rendőrök és Vajnait leteperték, megtépték a ruháját, eltörték a szemüvegét és megbilincselték. Jelenleg rendőri őrizetben orvosi ellátás alatt van.

Tiltakozunk a Rendőrség eljárása ellen! Felháborító, hogy Magyarországon szabadon árulhatják Hitler képét, miközben aki fellép ez ellen azt bűnözőként kezelik, leteperik, bilincsbe verik. Ez a mai hatalom fasizmushoz való viszonyának újabb bizonyítéka.

Az eseményeket nyomon követjük és folyamatos tájékoztatást adunk róla.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük