Szabad utat kapott újra a szegények vegzálása

Elfogadta ma az Országgyűlés azt a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényt, mely többek között a kulturális közalkalmazottak jogállását is megszünteti, de talán a legcinikusabb része a kormányzati salatatörvénynek a kevésbé tehetősek hatósági vegzálását serkentő jogszabály.

A kormány ismét rendészeti eszközzel igyekszik orvosolni egy szociális problémát, hasonlóan a hajléktalan törvényhez.

Ismét a legszegényebbeket büntetik, csak azért, mert szegények. Attól még hogy egy törvény megtiltja a hajléktalanságat, még nem lesz több lakás és attól, hogy megtiltja, még nem lesz az embereknek pénzük egy nem biztonságos melléképületet felújíttatni, vagy a kommunális szemétbe nem eldobható hulladékot elszállíttatni.

A Pintér Sándor által előadott törvénycsomag egyik pontja tulajdonképpen visszahozza azt a 2017-ben egyszer már az Alkotmánybíróság által megsemmisített rendelkezést is, aminek értelmében három hónapra kizárhatnák a közmunkából azokat, akiknek rendezetlen a lakókörnyezete.

Az AB a szabályozás megsemmisítését akkor azzal az indokolta, hogy az a vagyoni helyzet szerinti rejtett diszkriminációt valósított meg azzal, hogy ténylegesen csak a hátrányos anyagi helyzetben, kiszolgáltatottságban élőkre vonatkozik, ráadásul szükségtelenül korlátozza az állampolgárok magánszférához való jogát.

Merce.hu

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •