Szabadon távozhat a mélyen vallásos fideszes pedofil

Beismerte bűnösségét a Szijjártó Péter volt perui magyar nagykövete, Kaleta Gábor a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének szerdai előkészítő ülésén, majd a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a pedofilt, illetve 540 ezer forintos pénzbüntetést kell megfizetnie. A Fővárosi Főügyészség még 2019 novemberében emelt vádat a volt diplomata ellen. Kaleta hivatali laptopján 19 ezer gyermekpornográf fotót találtak.

Ezzel az ítélettel megnyugodhatnak a hazai pedofilok, a bíró indoklásában hangsúlyozta, hogy a jelenlegi törvény három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, hasonlóan a közokirat-hamisításhoz, fogolyszökéshez, avagy éppen a csoportosan elkövetett garázdasághoz.

„Mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét” – mondta az ügyvéd a védencéről, akinek állítólag óriási lelkiismeret-furdalása van.

Kaleta rövid beszédében arról szólt, hogy végtelenül megviselte az ügy a családját, a szülei ismeretlen számról kapnak telefonokat, a céget is zaklatják, ahol munkát kapott. „Messze azon a mértéken tapasztalatom ezt a nyomást, ami az életemet eléggé megnehezítette”

A bíróság az ügyészséggel egyetértett abban, hogy az enyhítő és súlyosító körülmények mellett nincs szükség végrehajtandó szabadságvesztésre.

BLiKK

foto: MTI, a kép bal szélén Kaleta

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •