Szaniszló és Táncsics

szaniszlodij

Térárattatérö…az a szittya kótyonfitty!

Mivel lapunk elődjét 1848-ban Táncsics Mihály alapította, ezért néhány szóval mi is írunk arról a gyalázatról, hogy idén Szaniszló Ferenc kapja a Táncsics-díjat. A legfontosabb tény, hogy Táncsics Mihály szélsőbaloldali volt. Magát vörös republikánusnak nevezte, 1848. április 2-án kiadott lapjának nem véletlenül adta a “munkások újsága” címet. Ráadásul Táncsics valódi “rendszerváltást” követelt kiszabadítása után, hitelesen és sikeresen adta vissza a korabeli kisember hangját, aki becsapva érezte magát, emiatt Kossuth Lajos azon törte a fejét, hogy Táncsicsot vissza kellene dugni a börtönbe.

Azt sem kellene elfelejteni, ha Szaniszló díjazásáról beszélünk, hogy Táncsics 1848-ban szervezője és patronálója volt a zsidó honvédeknek, akik közül nagyon sokan haltak hősi halált a magyar szabadságért. Táncsics soha nem volt kiszolgálója egyetlen uralkodónak sem, soha nem egyezett ki a habsburgokkal vagy a magyar uralkodó, dzsentri osztállyal. 1867 után aktív szereplője lett a korai magyar munkásmozgalomnak, lapjai, az ott dolgozó baloldaliak az elsők között hozták el Magyarországra a marxizmust. Végül azt sem kellene elfelejteni, hogy Táncsics a korabeli reakció, a feudalizmus ellen küzdő szabadkőműves mozgalom tagja volt.

Mindezzel szemben Szaniszló? Ő a fidesz lakájmédia egyik legcikibb és legszánalmasabb szereplője. Ő nem a szegényekért cselekszik, hanem a szegények megosztásán mesterkedik, szerencsére nem sok sikerrel.

Szaniszló Ferenc ma kap egy díjat. Egy olyan díjat amit egy szélsőbaloldali, zsidóbarát szabadkőművesről neveztek el. Egy olyan szélsőbaloldali, zsidóbarát szabadkőművesről, aki igazi hazafi volt, szemben a szánalmasan magyarkodó Szaniszlóval.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük