Szanyi: “Ahol nyilvánosan lehet inni, de tüntetni nem, az diktatúra!”

“Reméljük, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom megtartja a május elsejei autós tüntetését a budapesti Hősök terén” – nyilatkozta Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke. “A pártom részéről ott leszünk, s bízunk benne, hogy a szakszervezetek és mások is csatlakoznak” – tette hozzá.

Kállai Szilvia, a párt alelnöke és civilben általános iskolai tanító szerint elképesztő, hogy egyedül a boltokban kell betartani a 10 négyzetméteres szabályt, ám a vendéglátóüzletek teraszain, a tömegközlekedési járműveken, a munkahelyeken és az iskolai osztálytermekben simán lehet szinte szardíniaként zsúfolódni. Ehhez képest a dolgozók magasabb béréért való autós kiállás a járványra való álságos hivatkozással lett betiltva – mondta a politikus.

A párt másik alelnöke, Szanyi Tibor közölte, hogy ahol nyilvánosan lehet inni, de tüntetni nem, az diktatúra.

Mint ismeretes, a Magyar Szolidaritás Mozgalom május elsejére autós vonulást hirdetett a Hősök teréről indulva és oda visszaérkezve a havi nettó 250.000 forintos minimálbér és egyéb juttatások követelésének alátámasztására. A tervezett tüntetést a rendőrség a járványügyi szabályok okán egyelőre nem engedélyezte. A szervezők nevében Székely Sándor elnök, országgyűlési képviselő azonban lát esélyt arra, hogy a kormányzati álláspont az esztelenségből normálisra fordulhat.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •