A szomszéd füve mindig zöldebb

Lehet zöld a fű

Immár az Egyesült Nemzetek szakosított egészségügyi szervezete a WHO is barátságosabb kategóriába sorolta a marihuánát. Erre épülve az EU szintén elhárítandónak minősítette a kannabisz orvosi alkalmazhatósága előtt tornyosuló akadályokat.

Más szavakkal szólva, egyre valószínűbb, hogy a füvet egyszer majd felírhatja a doki. Hogy ez mit jelenthet Magyarországon, arról Szanyi Tibort, az IgenSzolidaritás miniszterelnök-jelöltjét kérdeztük:

“Bár a Beatles által megénekelt 64 éves kort már megértem, tizenéves korom óta sem világos, hogy a marihuána mi a csudától olyan ádázul üldözött cucc? A korosztályom zenei élményei telis-teli vannak szőve pszichedelikus szálakkal, a fű azonban soha nem tartozott a kemény kategóriába. A narkó szintjén őrzöm ugyan a szüzességemet, de ez csak személyes preferencia. Látva viszont azt, hogy megannyi más, például a rengeteg cukor és a sok só fogyasztása, vagy a kiherélt élelmiszerek ipari felpumpálása kilószámra dönti az emberek szervezetébe a teljesen felesleges anyagokat,

értelmetlennek tartom a kannabisszal szembeni makacs ellenállást.

Fogadni mernék, hogy például csak az az alkoholmennyiség, amint felhörpint a magyar, nem beszélve az erényként kezelt szabad pálinkafőzésről, sokszorosan nagyobb károkat okoz mindenkinek, mint amit a fűről feltételeznek. Egy átgondoltan szabályozott ‘fűgazdálkodásnak’ lehetne értelme idehaza, mi több, egészségügyi haszna, ha már a nagyobb közösségünk, az EU is megbarátkozott a gondolattal”- mondta a ‘kapitány’.

– bankski –

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •