Szanyi Tibor: Őszödtől az ISZOMM-ig

Szanyi Tibor

14 év telt el. Őszödön elhangzott egy nyitó és egy összegző miniszterelnöki beszéd, s közte megannyi hozzászólás (köztük nyilván az enyém is). A történelem mégis azt jegyezte meg ama egész májusi nap kismillió mondatából, hogy “kurva ország” és hogy “hazudtunk”. Meg aztán azt, hogy 2006 októberében az orbáni ultrák felgyújtották “fél” Budapestet, legyalázták az eleinte tétova rendőrséget, illetve később a felpaprikázott gyurcsányi rendőrök brutálisan szétverték a randalírozókat, meg azokat, akik éppen arra jártak. Szégyen ez az egész sztori halmaz, az elejétől a végéig.

Őszödön mindvégig jelen voltam, az utcai csatákat viszont csak videókról és elbeszélésekből ismerem. Számomra mégis az eltelt 14 év a fontos, amely során az ország foglya lett két politikai fantaszta gyomorforgató küzdelmének, amely cseppet sem látszik alább hagyni.

Bárki bármelyik oldalra is elkötelezett, úgymond ‘jó’ szórakozást kívánok nekik, hiszen tényleg eléggé bulváros, amint két kőgazdag milliárdos marakszik a koncon, azaz Magyarország erőforrásain. A szórakozás azonban drága dolog, és ez az említett, véget nem érő meccs sem ingyencirkusz. Pár tucat seggnyaló valóban szépen hízik-hízogatott itt is, ott is, ezenközben viszont az ország kétharmada egyre inkább belegebed a nyomorba, amely a járványválság társadalmi félrekezelése eredményeképp most jut a csúcsra.

Szóval, itt állunk a szociális válságtól gyötörten, a mindkét oldali sajtó által tüzelten pedig a politikailag legaktívabb százezer ember ész nélkül “őszödözik”, mintha nem lenne holnap.

A pokolba kívánom ezt az egész tragikomédiát!

Annyi, de annyi okunk és apropónk lenne, hogy végre a jövő felé forduljunk! Ha egyet sem tudunk megragadni, hanem csak a távolabbi vagy a közelebbi múltunkba révedve okádunk egymásra, akkor szép lassan beérik a “projekt”, és Magyarország olyan szemétteleppé válik, ahonnan a sanda guberálók bár még kiásogatnak némi értékesebb ezt-azt, de azokat is már csak megmosva bírják elcsenni, legyen az pénz, vagy akármi más.

Milliárdosok! Ha nem pótoljátok vissza a magyar emberektől elorzott forint-hegyeket, akkor előbb-utóbb a szociális forradalom fog benneteket elsöpörni. Na, ennyit Őszödről!

Szanyi Tibor

A szerző az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •