Szanyi Tibor: Tombolva üvöltöttem Gyurcsánnyal

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás alenöke a Debrecinernek nyilatkozott pártja esélyeiről és az ellenzéki együttműködésről. Megemlítette, hogy a Momentum felől lát egyfajta lehetőséget a közös gondolkodásra, de azt határozottan kijelentette, hogy a Jobbikkal nincs semmilyen közösség.

Az interjú érdekes része a borsófőzelék-recepten kívül a Gyurcsány Ferenccel frakcióülésen történt ordibálása:

Aztán a második Gyurcsány-kormány már teljesen világos volt: az Őszödön meghirdetett logika egy erős neoliberális fordulat volt, amelyben nem kívántam részt venni. Ezt követően 2006. augusztus végén volt egy frakcióülés, ahol Gyurcsány előterjesztette azt a botrányos konvergenciaprogramot, amely miatt elvesztettük az önkormányzati választásokat is. Itt tombolva üvöltöttünk egymással, ízig-vérig tiltakoztam. 

Természetesen a beszélgetés érintette az egyre brutálisabbá váló járványhelyzetet is:

Úgy látjuk, hogy egy makacs titkolózás is zajlik, nem hisszük el a kormány által kommunikált adatokat. De még most is van értelme a megelőzésnek abból a szempontból, hogy tesztelni, tesztelni és tesztelni kell. Szlovákiában egy hétvége alatt majdnem hárommillió embert leteszteltek, és meg is fogják ismételni. Ehhez képest, ha itt bárki kíváncsi lenne az állapotára, 19 500 forintért tudhatja meg. Ki az, aki ezt megengedheti magának Magyarországon? Csak a jómódúak. 

https://muon.hu/soha-ennyi-fertozott-egy-nap-alatt/

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •