Szavazatszerző hullarablás

Megrázó volt látni a menekülő emberek, a robbanás képsorait, olvasni a beszámolókat a manchesteri terrortámadásról. Mindig elképesztő a gyűlölet, a gonoszság ilyen színtiszta megnyilvánulásával szembesülni. Bár ez keveset jelent, és semmit sem old meg, részvétünk a manchesteri áldozatoknak és családjaiknak.

terror 3Az európai kultúrkörben a gyász elég komolyan vett dolog, nem sértjük meg mások gyászát, betartjuk a kéréseiket a gyászra vonatkozóan. Nem használjuk ki mások gyászát a saját érdekeinkre.

Mégis a terrorcselekményt követő reggel a Fidesz, Szijjártó Péter és Kósa Lajos úgy repültek rá a manchesteri terrortámadásra, mintha egyáltalán nem érdekelné őket más, csak a szavazatszerzés.

Szijjártó a szerinte óriási kockázatra emlékeztetett, amit az okoz, hogy az elmúlt 2 évben szerinte azonosítatlan hátterű bevándorlók érkeztek Európába. Kósa Lajos pedig azt a kérdést tette fel, vajon hány embernek kell meghalnia, hogy Brüsszel megváltoztassa a bevándorlási politikáját, és ugyanez állt a Fidesz közleményében is.

Az nem érdekelte a magyar kormány vezetőit, hogy a Scotland Yard azt kérte, ne spekuláljon senki a támadás elkövetése kapcsán. Hogy akkor még az orosz hírügynökség, a TASSZ közleménye sem jelent meg arról, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a támadást, maga az Iszlám Állam pedig csak órákkal később jelentette be, hogy ők állnak a terrortámadás mögött. Amikor Szijjártó, Kósa meg a teljes Fidesz már nyilatkozgatott meg közleményt adott ki, még  nem volt ismert sem az elkövető személye, sem az indítéka. Szijjártó Péter előbb tartotta fontosnak a brüsszelezést, minthogy kiderült volna, egyáltalán van-e magyar áldozat.

És az sem érdekelte őket, hogy Nagy-Britannia 1997 óta nem tagja az uniós bevándorláspolitikának, tehát az uniós bevándorláspolitika nehezen tehető felelőssé ezért a tragédiáért. Maximum a britek saját bevándorláspolitikáját hibáztathatnánk, de talán ezt a hibáztatást ne ilyenkor kezdjük meg.

Ez mind nem zavarta a Fideszt, és az európai kultúrából fakadó illemet, az emberség alapszabályait megszegve, mindenfajta várakozási idő nélkül tolta rá saját pártpolitikai-hatalmi agendáját a történésekre.

A Fidesz megnyilvánulása a terrortámadás után nem volt más, mint szavazatszerző hullarablás. Minél gyorsabban akarták rátolni a propagandát a hírre. Minél gyorsabban akartak menekültellenes tematikát adni az események, Brüsszel- és menekültellenessé változtatni a hírről szóló tudósításokat, hogy jöjjenek a szavazatok.

Mint amikor a pénz csörög a kasszában.

Pedig semmibe se került volna várni, és megadni a tiszteletet, a gyászidőt, a feldolgozás lehetőségét. De úgy tűnik, a hullarablás most fontosabb volt.

 

Forrás: http://kettosmerce.blog.hu/2017/05/23/szavazatszerzo_hullarablas

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük