Százezres nyugdíjat kap Orbán kedvence

wittner

Arcáról őszinte, angyali szeretet sugárzik…

Wittner Mária végre elárulta, hogy mennyi nyugdíjat kap. Nem keveset, 170.000 forintot. A gerincét és más lágy részeit próbára tevő munkája után véleménye szerint jogosan kap ennyi pénzt, amivel az ország leggazdagabb nyugdíjasai közé tartozik. Wittner a nyugdíja kapcsán is szokásos hülyeségeit hangoztatja. Szerinte a rendszerváltás az ’56-os csontokra épült, és az ’56-osok jártak a legrosszabbul. Szerintünk ez alapvető butaság, mivel az ötvenhatosok többsége a rendszerváltás előtti társadalomban dolgozhatott és gyarapodhatott, a rendszerváltás után pedig a jobbodal kedvence lett az a néhány tucat ember, akik politikai tőkét kovácsoltak 1956-os tevékenységükből.

A politikus elmondta az Mtv egyik műsorában, hogy 1991-ben, az Antall-kormány idején emelték az 56-osok nyugdíját a letöltött börtönévek alapján. Egy év után 500, a többi letöltött év után évenként 300 forintot, az ötödik évtől felfelé évenként 250 forintot. Ez az összeg 2008-ig a nyugdíjjal együtt emelkedett.

Kérdésre válaszolva a fideszes képviselőnő vonakodva elmondta azt is, hogy jelenleg 170 ezer forint a nyugdíja. Hangsúlyozta: a börtönben ledolgozott éveket nem számították bele a nyugdíjába, pedig ott nagyon kemény munkát végzett. 1956-ban olyan hőstettek fűződnek a nevéhez, mint a kőbányai rendőrség kirablása és lőszer szállítása a Köztársaság téri pogromhoz. Nevezett hölgy a parlamentben sokat nem dolgozik. A figyelmet azzal hívja fel magára, hogy visszataszító módon Horn Gyula halálát kívánja és megvonná a beteg embertől az orvosi ellátást.

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük