Szegényeket szeparáló szégyenfal

peru fal3

Azt megszoktuk, hogy szakadék tátong a gazdagok és a szegények között. Na de hogy szögesdróttal ékesített falat húzzanak közéjük?

Peru fővárosában, Limában 10 kilométeres falat építettek, szögesdróttal megfejelve, az egyik nyomornegyed, Vista Hermosa és az egyik gazdagok által lakott, előkelő kerület, Las Casuarinas közé. Olyan hosszú, hogy még a műholdaknak a térségről készített képein is jól látszik.

A falat általában szégyenfalként emlegetik, de elterjedt a perui berlini fal elnevezés is. Az egyik oldalon romos fa tákolmányok, ahol még az alapvető közművek is hiányoznak, a világítást is gyertyákkal oldják meg, a másik oldalon sok millió dollárt érő villák.

A legtöbb perui persze utálja a falat, a gazdagok viszont ragaszkodnak hozzá, szerintük ezzel lehet megakadályozni, hogy a bűnözök behatoljanak a területükre és meglopják az ott lakókat. Las Casuarinas polgármestere szerint nem kell felháborodni, falak, kerítések mindenütt vannak, a szomszédok között is.

Én csak azon gondolkodom, vajon Orbániában mikor jutunk el oda, hogy a menekültek után a szegények elé is berlini falat építsünk…

Forrás: Gépnarancs

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük