Székely Orbánnak: “Az ön veje munka nélkül jut milliárdokhoz”

Az azonnal kérdések órájában kérdezték a miniszerelnököt ellenzékiek az Országgyűlésben, Székely Sándor független képviselő a 98 százalékos osztalékadóról várt világos állásfoglalást. Válaszában Orbán lekommunistázta a baloldali politikust.

A képviselő és pártja az Igen Szolidaritás javaslatában azt mondja, hogy ha a dolgozó a pénzhez jutás pillanatában kénytelen adózni, ugyanez történjék a tőkésekkel, vagyis akkor fizessenek, amikor épp felveszik az osztalékukat. A javasolt mérték elég bizarr, azaz fejenként 48 millió forintig a szokásos módon, de efelett 98 %-os rendkívüli adókulccsal! (Vélhetően a kisvállalkozókat hivatott megnyugtatni a 48 milliós határ.)

Persze ha belegondolunk, a mostani kormány volt az, amelyik először vetett ki 98 %-os adót, éspedig a 2010-es hatalomátvétel előtti végkielégítésekre. Ebben hát nincs semmi újdonság, sőt inkább fricskának tűnik a rendkívüli osztalékadós indítvány.

Székely Sándor arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a tőkések elképesztő pénzeket tesznek zsebre, ezért a munka nélkül keresett osztalékot kell megadóztatni, felvetette a miniszterelnök vejét is, aki a napokban 2.3 milliárdot vett fel egyik cégéből.

Orbán homályos körmondataiban megidézte Rákosit, majd Sorosozott egy jóízűt, azt mondta, hogy kirázza a hideg a felvetéstől, bár lehet benne valami, érdemben nem válaszolt a javaslatra.

 

Azonnal kérdés Orbán Viktorhoz, az osztalékadóról

Országgyűlési képviselőnk, Székely Sándor javaslatát nem tudta értelmezni Orbán, összevissza beszélt, hol komcsizott, hol Sorosozott, Rákosizott, értelmezze az a választ, akinek százmilliárdos osztaléka van.(A videóban van pár másodperc hanghiba, a net is megzakkant Orbán válaszán.)Az a pártom törekvése, hogy ahogy a dolgozó a pénzhez jutás pillanatában kénytelen adózni, ugyanez történjék a tőkésekkel, vagyis akkor fizessenek, amikor épp felveszik az osztalékukat. A javasolt mérték elég bizarr, azaz fejenként 48 millió forintig a szokásos módon, de efelett 98 %-os rendkívüli adókulccsal!

Zveřejnil(a) Igen Szolidaritás dne Pondělí 25. května 2020

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Székely Orbánnak: “Az ön veje munka nélkül jut milliárdokhoz””

Comments are closed.