Székely Sándor: “Álproblémák helyett ma arról kellett volna szavazni, hogy a Kormány pénzt ad az embereknek!”

A Parlament 138 igen, 53 nem szavazattal, nulla tartózkodás mellett elfogadta a koronavírus-törvényt. Az ellenzéki pártok több módosító javaslatot is benyújtottak, amit a zárószavazás előtt egytől egyig mind leszavazott a Fidesz–KDNP-s többség.

Székely Sándor független országgyűlési képviselő nem vett részt a szavazáson, közleményében azt írja, hogy “álproblémák helyett ma arról kellett volna szavazni, hogy a Kormány pénzt ad az embereknek!”

Székely Sándor véleménye szerint a kormány áltörvényt, álkérdéseket, álproblémákat generál csak azért, hogy ál válságkezelést hajtson végre, és közben az ellenzéket hazaárulónak állítsa be. Ma nem a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szavaztak képviselők a Parlamentben. Erre nem is volt szükség, hiszen a Kormányellenkező döntéséig ez a helyzet fennmarad. Erre bizonyíték az az intézkedés csomag, amit az Operatív Törzs és a miniszterelnök múlt héten hirdetett ki. Kormány jelen helyzet mindent megtehet annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés minél hatékonyabb legyen.

Székely Sándor és pártja az Igen Szolidaritás azonnali válságkezelést, szociális alapjövedelmet követel: most ebben a helyzetben 100.000 forintos szociális minimáljövedelem bevezetésére van szükség. A családi pótlékot 37.500 forinttal kell emelni, és a nyugdíjat is 37.500 forinttal kell kiegészíteni. 5,6 milliárd eurót (2 ezer milliárd forint) biztosít az Európai Unió hazánknak a koronavírus elleni védekezésre. Ezt a pénzt az embereknek kell adni! Készpénzben, havonta, folyamatosan, amíg tart a válság!

 

Miért nem nyomtam gombot a Fidesz koronavírus-törvényéről történő végszavazáson? Mert erre a törvényre semmi szüksége…

Zveřejnil(a) Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője dne Pondělí 30. března 2020
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük