Székely Sándor: “Mi tisztességes munkáért, tisztességes béreket akarunk adni. Ehhez gyűjtünk támogatást Borsod-Abaúj-Zemplénben is.”

Székely Sándor

Időközi országgyűlési választás lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében, mely igen sokrétű. Itt található a baloldali mintavárosnak mondott Tiszaújváros, a boráról világhíres Tokaj, a csődbe ment cukorgyáráról híres Szerencs, és még másik 39 kistelepülés, mely közül számos borzasztóan szegény.

A lakosság 30-40 százaléka cigány származású, de sok a rendvédelmi dolgozó is él a környéken. A Fidesz-Kdnp az elhunyt képviselőjük lányát indítja, a parlamenti pártok többsége egy cigányozó Jobbikos mögé állt be, a balodali Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pedig két másik civil szervezet társaságában Tóth Ádám független jelöltet támogatja.

Lelkes interjúkészítőnk Kakas Livia, éves szabadságáról hazatérve, Székely Sándort az ISZOMM parlamenti képviselőjét kérdezte, hogy mi fog történni a választókörzetben.

Kakas Livia: Magukat a Fidesz fizeti?

Székely Sándor: Mi a szociális válság felszámolásáért küzdünk, azért, hogy 200.000 forint legyen a nettó minimálbér, 100.000 forint legyen  a minimumjövedelem, 37.500 forint a családi pótlék és ugyanennyi a korpótlék. El kell érnünk, hogy a multi cégek, legalábbb ugyanannyit adózzanak, amennyit az emberek.

K.L.: Miért indulnak az összellenzéki jelölt ellen?

Sz. S.: Mi a szociális válságot akarjuk felszámolni. Ehhez parlamenti képviselők kellenek, hogy törvényeket tudjuk hozni. Mi, ismerve a helyzetet előválasztást szeretnénk tartani.

K.L.: Jó, de magunkan esélyük sincsen. Új fiúk a placcon, ez egy nehéz körzet, egyértelmű, hogy be kellene állni az erősebb jelölt mögé.

Sz. S.: Valójában nekünk van a legnagyobb esélyünk. A Fideszt már nagyon nem szeretik errefelé. Az MSZP elvesztette a bázisát. A Jobbikos jelölt tavaly a körzet második legnagyobb településén Szerencsen 221 szavazatot kapott úgy, hogy 3 parlamenti párt támogatta. Ebben a körzetben bár vannak nagyon jól menő települések is, nagy a szegénység. Gyakorlatilag ez a körzet egyike azoknak melyet a magyar politikai elit, az elmúlt 30 évben magára hagyott. Itt volt az ideje, hogy a baloldal újra megjelenjen a körzetben!

Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke, Tóth Ádám, és Székely Sándor

K.L.: De miért nem egyeznek meg a többi párttal?

Sz. S.: Minket a választók érdekelnek. Azt szeretnénk ha Tiszaújvárostól, Taktaharkányig bezárólag mindenki tudná, hogy az ellenzékiség nem egyenlő a cigányozással, valamint az üres frázisok puffogtatásával. Mi azért jöttünk, hogy fordítsunk egyet a történelem kerekén, és újra a dolgozó embereket tegyük a középpontba. Mi tisztességes munkáért, tisztességes béreket akarunk adni. Ehhez gyüjtünk támogatást Borsod-Abaúj-Zemplénben is..

A többi párttal, akik a tudtunk nélkül a mi kihagyásunkkal megegyeztek nem foglalkozun, mi előválasztást akarunk. Eddig ők is ezt mondták, de úgy tűnik, egy valóban éles szituációban nem akarnak ilyesmit csinálni.

K.L.: Akkor most önök haragban vannak a többi párttal?

Sz. S.: Ugyan! Mi az emberekért dolgozunk, azokért, akik az országot müködetik. Mi büszkék vagyunk rájuk, és azt akarjuk, hogy ők is legyenek büszkék magukra, mert csak a büszke emberek harcolják ki maguknak a jobb életkörülményeket.

Mi a szociális válságot akarjuk megszüntetni. Ehhez először is le kell váltani a kormányt. Tehát úgy tűnik együtt kell működni a többi ellenzéki párttal. Mi az emberekért dolgozunk ezért érzelmeket akarunk bevinni a politikába! Olyan embert, Tóth Ádámot támogatjuk, aki szereti a szűkebb hazáját, benne az ott élő embereket!

K.L.: Szóval maguk szociális demagógiával akarják megnyerni az embereket.

Sz. S.: Az demagógia, hogy 8 óra munkáért lehessen kapni nettó 580 eurónyi forintot? Hogy legyen nettó 100 euró a családi pótlék gyermekenként? Hogy legyen alap a jó, és mindenkinek elérhető egészségügy és oktatás? Az demagógia, hogy egy ledolgozott élet után, ne lehessen 100.000 forintnál alacsonyabb a nyugdíj?

K.L.: Na meg toronyórát lánccal is akarnak, nem?

Sz. S.: Maga szerint túlzás amiért mi harcolunk?

K.L.: A jelenlegi körülmények között…

Sz.S.: Arra gondol, hogy évi 6.000 milliárdot visznek ki innen a hazai és külföldi multi cégek kedvező adózással?  A Fidesz-Kdnp is nagyjából ennyit lop el évente. Nos ez valóban rossz körülmény. Ezért kell leváltani a kormányt és új társadalmi szerződést kell kötni, amiben az állam nem lop, a cégek nem kizsákmányolnak, az emberek viszont normálisan vannak megfizetve.

Mi ezért harcolunk és ezért kell képviselőket juttatnunk a magyar parlamentbe. Az októberi választási körzetben például Tóth Ádámot fogjuk bejutattni.

K.L.: Hű. de magabiztos.

Sz. S.: Elszánt.

K.L.: Mindig ilyen? Elég fárasztó így élni.

Sz. S.: Mi így csináljuk. Nincs más választásunk.

https://muon.hu/elovalasztast-akar-az-iszomm-a-borsod-abauj-zemplen-megye-6-oevk-ben/
  •  
  •  
  •  
  •  

3 Comments on “Székely Sándor: “Mi tisztességes munkáért, tisztességes béreket akarunk adni. Ehhez gyűjtünk támogatást Borsod-Abaúj-Zemplénben is.””

Comments are closed.