Szijjártó állami pénzen hoz kínai kémeket Budapestre

A Kínai Kommunista Párt technológiai falova, a Huawei új kutatás-fejlesztési (K+fF központot hoz létre Budapesten. A kínai gigász működését sok országban korlátozzák nemzetbiztonsági okokból, a magyar kormány viszont inkább tálcán kínálja a magyar emberek adatait.

“Magyarország és Kína együttműködése minden eddiginél jobb” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat jubileumi rendezvényén kedden Budapesten.

Az MTI szerint a budapesti központ a mesterséges intelligencia segítette képfeldolgozási- és továbbítási technológiák területén kamatoztatja majd a magyar szakemberek tehetségét.

A Huawei-t a Kínai Népköztársaság egykori katonatisztje alapította. Számos nyugati országból kizárták már az 5G-s tenderekből, ugyanis joggal feltételezhető, hogy a készülékeikben olyan backdoor található, amivel a cég, és feltételezhetően a kínai kormány is látja a Huawei telefonok adatforgalmát. Ez különösen érzékeny nekünk, itt Európában, ahol kényesek vagyunk a magánszféránkra.

Nem túlzás tehát azt feltételezni, hogy személyes adataink, hamarosan a Magyar és a Kínai kormány megfelelő szerveinél fognak landolni…

A fővárosban legalább 100 magyar mérnököt foglalkoztató K+F központ jön létre – mondta. A külgazdasági és külügyminiszter mérföldkőnek nevezte a kínai diktatúra beruházást a keleti nyitás stratégiája és a magyar gazdaság dimenzióváltásának szempontjából.

MTI

  •  
  •  
  •  
  •