Szili Katalin is nekiment Brüsszelnek

Az egykori szocialista politikus szerint korparancs az összefogás napjainkban, azonban nem az ellenzéki összefogásra célzott, hanem a “nemzeti erők” összefogására. Véleménye szerint egymás biztonságát csak közösen tudjuk megteremteni és megőrizni. Szili Katalin, aki ma miniszterelnöki megbízott, mindezen bölcsességet szombaton Szarvas-Ezüstszőlőn mondta.

Az Orbán szövetségesévé lett egykor baloldali politikus a XXIV. Kárpát-medencei nemzetiségi napok és aratónap rendezvényén beszélt arról is, hogy szerinte „egyesülés nélkül nem tudunk úrrá lenni a 21. század kihívásain, a problémákon, még a pandémián se”.

Szili a beszédét idéző MTI szerint azt fejtegette, hogy a biztonságot csak úgy lehet biztosítani – határon innen és túl, és a nemzetiségeknek is -, ha tiszteljük egymás nyelvhasználatát, kultúráját, hagyományait, identitását. Szili szerint a magyar alaptörvényben benne van a határon túli magyarságért vállalt és viselt felelősség, és az is, hogy a Magyarországon élő nemzetiségek államalkotó tényezők. A kölcsönös tiszteletről szóló beszédét azzal zárta, hogy:

Brüsszel és Strasbourg nem tekinti fontosnak az őshonos nemzetiségek kérdését, csak LMBTQ-ügyekben szólal meg.

Forrás: 24.hu

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •