Szlovákiában a többség támogatja, hogy vasárnaponként továbbra is zárva maradjanak az üzletek

Szlovákia
Az intézkedést még márciusban a koronavírus-járvány idején hozta meg az új kabinet, így a hét utolsó napján az élelmiszerüzletek, a drogériák, az újságosok és az állateledel-kereskedések zárva tartanak –olvasható a webnoviny.sk oldalán.

A felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 80%-a szabad vasárnapok meghagyása mellett foglalt állást és 90 százalékukat nem zavarja, hogy a szupermarketek és a nagyobb élelmiszerüzletek zárva vannak.

A 18 és 25 év közötti fiatal fogyasztók is pozitívan vélekedtek a tiltást illetően. 84%-kukat nem zavarja a jelenlegi állapot, az 56 év feletti fogyasztók körében pedig még ennél is nagyobb az egyetértés a témában. A megkérdezett fogyasztóknak csupán a 10%-a nyilatkozott úgy, hogy számukra fontos a boltok vasárnapi nyitva tartása, és kimondottan zavarja őket a jelenlegi állapot. Ez a legnagyobb mértékben a Pozsonyi kerületben élő 18 és 25 év közötti fiatal fogyasztóknál jelent meg.

Az egyik szlovák hírportál a Körkép is megkérdezte olvasóit a témával kapcsolatban, amelynek során a többség szintén támogatta a vasárnapi zárva tartást.

A felmérésben részt vettek a kiskereskedelemben dolgozó alkalmazottak is. Az eredményből pedig kiderült, hogy a megkérdezettek 99%-a örül a vasárnapi pihenőnapnak. Az érintettek 88%-a azt szeretné, ha a kiskereskedelmi boltok a koronaválság után is zárva maradnának vasárnaponként.

körkép.sk.

  •  
  •  
  •  
  •