Szociális támogatástól fosztották meg a 10 gyermekes családanyát

csekkek

Áprilistól megvonták a foglalkoztatást helyettesítő szociális támogatást attól a 10 gyermekes kőbányai anyától, akinek családját ki akarják lakoltatni önkormányzati lakásából 1,7 millió forintos közüzemi díjhátraléka miatt – tudatta kedden a Magyar Szociális Fórum.
 

Faragó Ferenc Mihályné tájékoztatása szerint a kőbányai polgármesteri hivatal jegyzője azért vonta meg a foglalkoztatást helyettesítő havi 22.600 Forint támogatást, mert „a család egy fogyasztási egységre” jutó havi jövedelme 1984 Forinttal meghaladja a jogszabályban meghatározott mértéket, azaz 27.534 Ft jut egy főre a megengedett 25.650 Ft helyett.

Faragóéknak öt kiskorú gyermekük van, akik után 85 ezer Ft családi pótlékot kapnak, Faragó Ferenc Mihály nettó jövedelme pedig 69.749 Ft. Faragóné munkanélküli, tartós beteg, gerincsérvvel és agycisztával küzd, látása oly mértékben romlik, hogy évente műtétre szorul.

A szociális támogatás megvonása miatt a család puszta fennmaradása is veszélybe került – állapította meg a Magyar Szociális Fórum. Az anya ennek dacára ott lesz az MSZF Május 1-i tüntetésén az életért, a megélhetésért és a lakhatásért, hogy elmondja, mit művelnek vele és családjával.

 

MSZF-SZK

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük