Szociális Uniót!

BarátEndre

A jóérzésű hazai közvélemény ismét nekiesett Orbánnak és persze a szélsőjobboldali támogatóinak (nagyon helyesen) a magyar kormány bevándorlás politikája miatt. Hivatkozva az emberi jogok egyetemességére, az európai humanista hagyományokra, a közös európai értékeinkre.

Mindeközben Berlinben a néppárti Merkel bejelentette, hogy az EU nem szociális unió, a szocdem Sigmar Gabriel gyorsan rákontrázott és hitet tett a kétsebességes Európa mellett, Cameron meg folytatta Európa keleti lakói ellen irányuló kirekesztő politikáját.

Itt tart ma Európa! Úgy tűnik, Orbán politikája tökéletesen beleillik a mai európai főáramba, ez már nem a toleráns és szolidáris Európa, abból pénzügyi unió lett, amit a szegény országok kizsákmányolása tart össze, ahol az Európát alkotó polgárok már nem számítanak, csak a tőke és szolgáltatások egyirányú és korlátlan áramlása. Teszik ezt azok a politikusok, akik álszent módon meneteltek pár hónapja Párizsban (persze megrendezett körülmények között) JE SUIS CHARLIE felirat mögött.

Gyorsan változik a világ és a vezető európai politikusok álláspontja. Oda lett a szolidaritás és mára már nemcsak az afrikai, ázsiai menekültek számítanak idegennek, nemkívánatosnak, másodrangúnak, hanem az unió keleti szegény lakossága is. Szerintük a magyar, lengyel, román, görög, mosogatók, takarítók, ápolók mind a nyugat fehér civilizált lakosságán élősködő másodrangú emberek. Azt üzenik, hogy maradj otthon, szerelj Mercédeszt, Audit nekünk éhbérér és vásárold a mi selejtünket, ha majd ebből meggazdagodtál, akkor kinyílnak a kapuk. Ezt már egyszer régen hallottuk Berlinből, ezért inkább újra kellene gondolni, hogy mit értünk Európán, mert én nem ehhez az Európához akartam csatlakozni.

Tisztelt Európa új táblát kell szerkeszteni ÉN IS BEVÁNDORLÓ VAGYOK felirattal, de egy olyan tábla is el kellene, hogy SZOCIÁLIS EURÓPÁT vagy VISSZA A HUMANISTA GYÖKEREKHEZ.

Ma az európai értékek már rég nem nyugaton keresendőek, valahol délen őrzik a lángot Görögországban és Spanyolországban. Kedves első sebességű országok! Vigyázó szemetek délre vessétek! Térjetek vissza a humanista útra!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük