Szolidáris munkásünnep

Tegnap hagyományteremtő szándékkal tartotta meg majálisát a Magyar Szolidaritás Mozgalom, Munkás Büszkeség Napja elnevezéssel. A helyszín is a más lett, hiszen a Városligetből az egykori Zöld Pardon helyén, a Petőfi Híd budai hídfőjénél kézműves foglalkozásokkal, politikai fórummal és koncertekkel várták az érdeklődőket.

A délutáni politikai fórum vendégei Németh Angéla, a 15. kerület polgármestere, Székely Tamás szakszervezeti vezető, a Dr. Czeglédy Csaba szombathelyi politikus, Kalmár Szilárd a MUON főszerkesztője, Megyeri Ferenc, zenész a HétköznaPI CSAlódások frontembere, valamint a rendezvény házigazdája Székely Sándor független országgyűlési képviselő, a Szolidaritás Mozgalom elnöke voltak. A beszélgetés során olyan témákat érintettek, mint a hazai bérek alacsony mértéke, a választási rendszer anomáliái, a baloldal megújulásának lehetőségei, illetve a május 26–án esedékes Európa Parlamenti valamint az őszi önkormányzati választások tétje.

A részt vevők egyetértettek abban, hogy szükség van a baloldal megújulásának, amihez elengedhetetlen a munka, választók egyenkénti tájékoztatása, a társadalmi szolidaritás, az egymásra figyelés, és az emberek szerepvállalása a demokrácia megteremtésében.

A Szolidaritás majálisát a HétköznaPI CSAlódások zenekar koncertje zárta, a további képekért kattints a MUON.HU Facebookra!!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük