Szolidaritás az Éhségmenettel

mebal

A Magyar Egyesült Baloldal (MEBAL) egyesület támogatja az éhségmenetet. A MEBAL fenntarthatatlannak tartja a tőketulajdonosok magánérdekét szolgáló rendszert, mely 4 millió magyar embert a nyomor szintjére süllyesztett. Az elmúlt két évtized összes kormánya egyaránt felelős a szociális feszültségek ilyen végletes kiéleződéséért. A jelenlegi Fidesz kormány azonban az antiszociális és végtelenül önző nemzeti tőke érdekében túltesz az eddigieken, a nyomorgók, a szociális gettóban élők, a hátrányokkal küzdők helyzete iránti érzéketlenségben. Ez nemzeti zászlók alatt nemzetellenes politika. Az elmúlt három évben – a KSH szerint – a nélkülözők száma egymillióval nőtt!

A MEBAL egyesület a legteljesebb támogatásáról biztosítja az éhségmenetek résztvevőit, mindazon szerencsétlen honfitársunkat, akiket képviselnek! Kérjük a baloldali és szociálisan érzékeny civilszervezeteket, szakszervezeteket, hogy február 11-én, a záró nagygyűlésen, jelenlétünkkel, szervezeti szimbólumaink felmutatásával tegyük közös, társadalmi üggyé a szegénység elleni küzdelmet!

A Fidesz kormány csak erős szociális programmal váltható le!  Ezt üzenjük a hatalomváltásra készülő formálódó ellenzéki választási koalíciónak is! Munkát, megélhetést biztosító jövedelmet! Törvényileg garantált minimum-jövedelmet és lakhatást minden rászorulónak!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük