Szolidaritásunk a bolivári Venezuelával

boliviafacts

Október 7-én választásokat tartanak Venezuelában. Ez a nap egy olyan forradalom sorsáról fog dönteni, amely az országban élő emberek legtöbbjét kiemelte abból a peremlétből és az állami nemtörődömségből, amelyben éltek. És ugyanakkor döntő módon járult hozzá a latin-amerikai és karibi integrációhoz, és a térség átalakítási folyamataihoz.

Ezen évek során, és főleg a jelenlegi választási kampány alatt, az Egyesült Államok Venezuelában a beavatkozás legkülönfélébb módjait vetette be, hol nyíltan, hol pedig állítólagos független szervezeteken keresztül. Ugyanakkor a belső reakció és az imperialista érdekek szolgálatában álló a média megállás nélkül azon dolgozott, hogy rombolja a bolivári forradalom képét, különösen annak vezetőjéét, Hugo Chávez Frías elnökét. Azzal vádolták, hogy antidemokratikus, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a kormányzata alatt tizenhárom népszavazást írt ki. Aljas módon még az egészségi állapotát is felhasználták ellen. Most éppen azzal próbálkoznak, hogy minimálisra csökkentsék az Országos Választási Tanács legitimációját, és így a bizonytalanság légkörét teremtsék meg a választások és annak eredményei körül, hogy alapot adjanak az esetleges jövőbeli destabilizáló akciókhoz.

Eme Venezuela, Latin-Amerika és a Karib-térség és a világ számára is történelmi pillanat fontosságának tudatában szolidaritásunkat fejezzük ki a bolivári forradalommal és annak elnökével. Követeljük, hogy tartsák tiszteletben a venezuelai emberek szuverenitását, és felszólítjuk az értelmiségieket, művészeket és civil aktivistákat, hogy támogassák ezt a kezdeményezést.

Az ,,In Defense of Humanity” [Az Emberiség Védelmében] értelmiségiekből, művészekből és civil aktivistákból álló hálózatának kubai szekciója

(Ezt a felhívást a www.convenezuelabolivariana.org honlapon írhatod alá, vagy e-mailt is küldhetsz a [email protected]com e-mail címre.)

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük