Szolnokon a rendvédelmisekért is kampányolt a Szolidaritás

Mint oly sok másik városban is, Szolnokon is nagy nehezen összefogott az ellenzék. Ez egyike azon városoknak, ahol valós esély van leváltani a korrupt Fideszes városvezetést. Nem véletlenül választotta Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke vidéki kampánykörútjának első fő állomásának az alföldi várost.

Eszes Péter.: Miért Szolnokon kezdték a kampánykörutat?

Székely Sándor.: Azon felül, hogy Borda Zoltán személyében itt egyéni képviselő-jelöltet is adunk, számunkra mindig is fontos volt Szolnok, az itt élő nagyszámú rendvédelemben dolgozó bajtársunk miatt, hiszen ez régóta katonaváros. Itt működik az Magyar Honvédség (MH.) egyik helikopterbázisa, a Magyar Honvédség egyik kiképzőközpontja is. A rendőrség részéről a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőrfőkapitányság és a szolnoki Rendőrkapitányság, megyei és a szolnoki katasztrófavédelmi szervezetek, a szolnoki Büntetés-végrehajtási Intézet valamint a NAV szervek hivatásos állománya is megtalálható.

Borda Zoltán

E.P.: Úgy fogalmazott, hogy a szervezetüknek még mindig fontosak a rendvédelemben dolgozó bajtársak. A Szolidaritás még mindig képviseli a rendvédelmi dolgozókat? Mostanában nemigen hallani önökről.

Sz. S.: Nos, valóban nem sok médiavisszhangot kaptunk mostanában, pedig egyedüli civil szervezetként, még a Parlamentben is képviseltetjük magunkat. De ettől függetlenül mi továbbra is őrizzük a rendvédelmis kapcsolatainkat. A szervezetünk alelnöke például Káposznyák István 25 évig dolgozott határőrként a keleti határon. De, hogy mást ne mondjak Borda Zoltán, aki Szolnokon a 3. körzetben indul, szintén a rendvédelemben dolgozott, mint hivatásos rendőrtiszt. Azt hiszem, ennél többet talán nem is kell mondanom.

E. P.: Valóban nem. Mit gondol, lehet győzni Szolnokon?

Sz. S. Igen, azt gondolom, hogy itt valódi esély van a győzelemre. Ehhez persze az kell, hogy az összes eddig megbántott, megalázott, alacsony bérért dolgoztatott társadalmi csoport, a rendvédelmi dolgozóktól kezdve, a tanárokon át, az ápolókig bezárva vegye tudomásul, hogy ez a választás rajta múlik. A politikusok, sok helyen az országban átlépték a korlátaikat és megegyeztek, hogy közös platformokat hozzanak létre a Fidesz ellen. Ezt a választóknak értékelni kell. Vissza kell szerezni a városainkat, hogy végre újra a kezünkbe vehessük először a helyi, majd az országunk irányítását. Szóval most mindenkinek el kell mennie szavazni. Nincs kibúvó!

Székely Sándor és Radócz Zoltán, a szolnoki ellenzék polgármesterjelöltje

E. P.: Rendben, ez egy szép kampányszöveg volt. De mivel lesz jobb, ha az ellenzék lesz hatalmon a városban? Kolbászból lesz a kerítés?

Sz. S.: Kolbászból biztos nem. De nem is kell annak lennie. Elég, ha végre elkezdünk azokkal a problémákkal foglalkozni, amik az embereket érdekli. Ideje, hogy az önkormányzat Szolnok városából, egy élhető, a lakosság igényeit kiszolgáló, a dolgozókat segítő, az öregekre figyelő és fejlődő önkormányzatot varázsoljon. Túl sok pénzt loptak már el a helyi Fideszesek ahhoz, hogy ez tovább mehessen így. Az erőforrások ésszerűbb felhasználása azt kell jelentse, hogy nem a csókos vállalkozókat gazdagító látványberuházások valósuljanak meg, hanem a lakosság tényleges igényeit figyelembevevők. Olyan helyi politikusok kellenek, akik a saját körzetükben a választókkal való folyamatos kapcsolattartást fontosnak tartják, az nem járja, hogy csak néha-néha vagy egyáltalán nem érhető el a képviselő. Nem virtuális politikusokra van szükség. Ha olyanok, mint Borda Zoltán nyerni tudnak, akkor Szolnok – mint megyei jogú város is – végre visszanyerheti régi fényét, nevét. De ez nem csak Szolnokra vonatkozik.

Varga Andrea, a Szolidaritás miskolci támogatottja

E. P.: Innen hová mennek tovább? Van másutt is Szolidaritás által támogatott jelölt errefelé vagy mennek vissza Budapestre?

Sz. S.: Ne vicceljen. A Szolidaritás az ország nagy részén megtalálható. Innen megyünk tovább Törökszentmilklósra, Hajdúszoboszlóra, Debrecenbe, Miskolcra. Még az olyan kisterepüléseken mint például az 1.000 fős Cserépfalun is elindulunk. A Szolidaritás egyik nagy előnye, hogy a tagjai hisznek a kemény munkában, és mint választópolgárok, civilek, tudják, hogy mit várnak el egy politikustól, így az ő jelöltségük hiteles az önkormányzati választásokon. Jelölő és támogató szervezetként vagyunk jelen az idei önkormányzati választásokon, így nem csak a saját jelöltjeink mellett kampányolunk, hanem a közös ellenzéki jelöltek mellett is.

További fotók a Szolidaritás oldalán nézhetők.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük