Szomjaznak! A szekszárdi közmunkások csak a lakosságra számíthatnak

glassofwater

A lakók adtak vizet szerdán egy kitikkadt, beszédében, hallásában akadályozott közmunkásnak – érkezett a bejelentés szerkesztőségünkbe (forrás: teol.hu). A trópusi hőségben dolgozó emberekre különböző védelmi szabályok vonatkoznak, például az is, hogy a munkaadó köteles ivóvíz minőségű vizet is biztosítani számukra. Göttlinger István, Szekszárd város aljegyzője nem vonta kétségbe, hogy megtörténhetett az eset.

– Bárhogy is volt, ismételten felhívom a munkavezetők figyelmét arra, hogy gondoskodjanak a rájuk bízott emberekről, illetve a szükséges védőitalról – tett ígéretet a gyors intézkedésre az aljegyző. – Ennek így is kell lennie, hiszen országszerte harmadfokú hőségriasztás van elrendelve.

Magától értetődő, hogy ilyen esetben közmunkásainknak is megjárnak a vonatkozó könnyítések. Kollégáinkhoz egyébként eljuttattuk az ÁNTSZ nemrég kiadott körlevelét, mely ugyancsak ad útmutatást.

Közmunkásaink fontos tevékenységet végeznek, karbantartják, szépítik a várost: de ezt ilyen kiélezett természeti viszonyok – csúcsokat döngető forróság – közepette csakis a vonatkozó előírások betartása mellett lehet és szabad végezni. Erre nézve kellő eligazítást adunk minden érintettnek.

FORRÁS: teol.hu

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük