Sztrájk: Célegyenesben a Munkások?

A B. Braun vállalatcsoport vezetése pénteken újabb alapbéremelési javaslatot adott a gyöngyösi gyár munkásai számára – adta hírül a cég.

Az új konstrukció szerint a vállalat az órabéres munkatársak 69 százaléka számára megadná a Vasas Szakszervezet és a munkavállalók által követelt 8 százalékos alapbéremelést, akik így túlóra nélkül minimum bruttó 384 707 forint jövedelmet kaphatnak egy ledolgozott hónap után. Az órabéres munkatársak további 26 százalékának 6 százalékos, míg a fennmaradó 5 százaléknak pedig 4 százalékos emelést kínált a munkáltató, az egyre magasabb bérkategóriák felé mérsékelve az emelés mértékét.

A közlemény szerint a vállalat jelenlegi gazdasági lehetőségeit túllépő béremelés finanszírozását a vezetés részben a rendelkezésre álló erőforrások – többek között a szakszervezet és a dolgozók által sokat kritizált teljesítménybónusz-rendszer keretének – átcsoportosításával tervezi megoldani. A cég helyzetét tovább nehezíti, hogy a vállalat vezetése a világjárvány következtében elmaradó orvosi beavatkozások miatt továbbra is a megrendelések jelentős csökkenésével számol, amit a januári és februári értékesítési eredmények már igazoltak is.

A B. Braun által kidolgozott új béremelési rendszerrel kapcsolatban a vállalat március 22-én hétfőre várja a szakszervezet képviselőit, hogy újra tárgyalóasztalhoz üljenek.

A cég a március 10-12. között a Vasas Szakszervezet által szervezett háromnapos sztrájkot követően tett újabb javaslatot, miután a szakszervezet elutasította a vállalat által korábban felkínált opciók mindegyikét.

Bővebben: KLIKK (Forrás: Napi.hu)

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •