Sztrájkbizottság alakult a dunaújvárosi Hankooknál

A bértárgyalások megakadása miatt sztrájkbizottság alakult a dunaújvárosi Hankooknál – közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szombaton az MTI-vel.

Pattanásig feszült a helyzet a dunaújvárosi Hankook gumigyárban, ahol a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat, befagyasztotta a konzultációt. Tájékoztató formájában arról értesítették a dolgozókat, hogy az Üzemi Tanács javaslatait fogják majd figyelembe venni a béremeléskor, holott bérmegállapodásra csak a VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete jogosult, az Üzemi Tanács nem! A cégvezetés február 20-ra ígérte az újabb konzultációt, ezen képviselője nem jelent meg, érdemi javaslatot nem küldött, s azzal húzza az időt, hogy nem volt módja a távol-keleti tulajdonossal egyeztetni.

A szakszervezet, melybe az év végi bónusz késedelmes kifizetése miatt tömegesen lépnek be a munkavállalók, a vezetés lépésére válaszul megalakította a sztrájkbizottságot, de hangsúlyozzák: törvényes úton fogják megakadályozni, hogy a cégvezetés semmibe vegye jogaikat!

A szakszervezet a dolgozókhoz fordult, az alábbiakbban közöljük a teljes levelet:

Tisztelt Kollégák !

Kedves Szakszervezeti Tagjaink !

Leendő Szakszervezeti Tagok !

Sokan már lemondtak az idei béremelés lehetőségéről, hiszen más gumigyárban már megszülettek a VDSZ és a munkáltatók közötti bérmegállapodások. A VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetének megválasztott tisztségviselői és a VDSZ elnöke folyamatosan tárgyalt és most is tárgyalni akar.

Mint, már korábban jeleztük a bértárgyalásokra csak a szakszervezet jogosult, az üzemi tanácsnak semmi köze. Érzünk némi szándékot arra, hogy az üzemi tanács a mi többfordulós tárgyalásainkra alapozva arassa le az eredményeket, vagy velük szentesítsék az elfogadhatatlant.

Pénteken egy hadüzenetet kaptunk TÁJÉKOZTATÓ formában. Ebben az áll, hogy az üt javaslatait építette be valaki a cégvezetés felé! Ez szemenszedett hazugság!

Mi a ti véleményeteket kikérdeztük, a VDSZ szakemberei pedig kidolgozták az érdemi javaslatot, amit már olvashattatok.

VÁLASZ EDDIG NEM KAPTUNK!

MOST MI ADUNK MEGINT VÁLASZT:

MEGALAKULT A SZTRÁJKBIZOTTSÁG

Mi továbbra is az érdemi megállapodásban vagyunk érdekeltek! De ha semmibe vesznek minket, dolgozókat akkor mutassuk meg, hogy mi termelünk, a mi szakszervezetünkkel kell megállapodni!

TEGYÜNK KÖZÖSEN A SAJÁT JÖVŐNKÉRT!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük