Távol(odva) Európától

farfromeurope

A Szolidaritás Mozgalom szerint az Orbán kormányról joggal feltételezhető, hogy a 2003. április 12-én megtartott népszavazás ellenére, hatalmának mindenáron való fenntartása érdekében attól sem riad vissza, hogy elszakítson minket az Európai Uniótól. Véleményünk szerint a 21. század globális világában ezer szállal kötődünk a világ és főleg Európa többi részéhez, történelmi bűn azt hangoztatni, hogy „nekünk senki sem diktálhat”.

A szakszervezeti háttérrel indult Szolidaritás szerint az aláírt nemzetközi egyezmények igenis kötelezettségeket jelentenek hazánk számára. Hangsúlyozzák, hogy a fejlett demokratikus társadalmaktól kaptunk már számtalan figyelmeztetést. A napokban, a magyar sajtóban is megjelent külföldi vélemények csak a jéghegy csúcsát jelentik. A Szolidaritás szerint ezek azok a kritikák, amelyeket már képtelenek voltak elrejteni a hazai közvélemény elől.
Ezer szállal kötődünk a nyugati civilizációhoz és annak demokratikus értékeihez. Ne engedjük, hogy a Fidesz kormány önnön hatalmának biztosítása érdekében a röghöz kötött jobbágysorba taszítson vissza.  Ne engedjük, hogy elvegye tőlünk a magyarok ezer éves álmát, mit már Szent István is megfogalmazott: Magyarországnak Európához kell tartoznia. – hangsúlyozzák felhívásukban.

A Szolidaritás Mozgalom nem elégedett meg egy sajtónyilatkozat kiadásával. Felszólítottak minden magyar állampolgárt, hogy erősítsék meg egy szándéknyilatkozat kitöltésével, hogy a továbbiakban is az Európai Unió polgárai kívánnak maradni.

Bővebben a szervezet honlapján: http://www.szolidaritas.org

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük