Te nyomorogsz, ők gazdagodnak! Rekordprofitot vágott zsebre az OTP és a MOL is!

A fél ország szenvedi a koronavírus miatti kormányzati megszorítások következményeit, rengetegen elvesztették munkájukat, de az OTP és a MOL három hónap alatt 90 milliárdos profitot vágott zsebre. Ők nem jártak rosszul, sőt! Úgy tűnik, hogy nem csak nemzetközi szinten probléma a tőkések járvány alatti extrapofátlansággal zsebrevágott extraprofitja, hanem Magyarországon is.

Az OTP-csoportnál is meglepődtek azon, hogy a vártnál is többet vágtak zsebre az első negyedévben, 93,3 milliárd forint lett a konszolidált adózás utáni eredményük. Az ezt megelőző negyedévben “CSAK” 71,4 milliárd forintos eredményt értek el. A válság előtt, azaz egy évvel korábban még 4 milliárd forintos veszteségük volt, azaz a járvány nyerteseinek tekinthetőek. Nem kicsit, nagyon!

Mindeközben a másik nagy magyarországi vállalat, a MOL is brutális méretű profitot termelt az elmúlt három hónapban. Konkrétan 664 millió dollár (199,8 milliárd forint) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei első negyedévben, 7 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában.

A vállalat ráadásul maga is beismeri, hogy szépen kaszáltak annak köszönhetően, hogy rekordmagas a világpiacon az olaj- és gázár, ami miatt idehaza is az egekben az üzemanyagár. A csoport nettó eredménye 92,2 milliárd forint volt az első három hónapban, a tavalyi első negyedévi 48,4 milliárd forint nettó veszteség után. Azaz az OTP-hez hasonlóan ők is a járvány nyerteseinek számítanak.

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •