Tiboru a Kémek krémjéről

kém

Hazánkban ritkán művelt műfaj a kémregény, legutóbb nagyon fiatal koromban olvastam magyar szerzőtől effélét. Most Tóth Tibor [tiboru] látta úgy, hogy belekóstol valami hasonlóba, miután a blogszférában már ismertté vált had- és rendvédelem-történeti, biztonságpolitikai és konteós témáival.

Hazánkban kevéssé művelt műfaj a kémregény, legutóbb nagyon fiatal koromban olvastam magyar szerzőtől effélét. Az Akcióban a MOSZAD címűt, amely alapvetően határozta meg világlátásomat, értékrendemet. Az újabb vállalkozó szellemű magyar szerző Kémek krémje címen vonja be az olvasót a hírszerzéstörténet világába. Ahogy ő fogalmaz, gyerekkora óta foglalkoztatja, hogyan lesz valakiből mesterkém. Ezért kezdett az elmúlt évtizedekben kutatómunkába. Meg szerette volna tudni, hogy mi vezeti a csúcsra a legjobbakat. Műve tehát nem nevezhető klasszikus értelemben kémregénynek. Oldott hangvételű válogatása a k é m s z a k m a néhány kiemelkedő alakját mutatja be.

A könyvismertető szombaton (október 10.) délután 7 órakor lesz a Nyugati téri Alexandra könyvesház Pódium-termében, ahol a szerző röviden prezentálja azoknak a híres íróknak a történetét, akik valamelyik titkosszolgálatnak is dolgoztak.  

 

Névjegy

Tóth Tibor [tiboru]

Okleveles biztonság- és védelempolitikai szakértő, a Magyar Tanúvédelmi Szolgálat egykori parancsnoka, sokan [tiboru] nicken ismerik a blogoszférából, ahol had- és rendvédelem-történeti, biztonságpolitikai témákról és konspirációs teóriákról ír. 

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük