Tiltakozni kell!

kalocsai kinga 2015

Szeles Andrással ők az első plakátszaggatók. Kalocsai Kinga volt már a Zöld Baloldal alelnöke, az LMP aktivistája, PM-tag – most civil. Száznál több demonstrációval a háta mögött az ellenzéki és civil világ elismert tüntetés- és akciószervezője. Azt mondja, hiába a messiásvárás, inkább ki kell állni azért, amit gondolunk.

Nagy baj, hogy a magyar társadalom csodaváró. Azt reméli, majd megment minket egy miniszterelnök vagy három fiatal. De ez nem így megy. A netadós tüntetés konkrétan úgy szerveződött, hogy tizenvalahányan összeálltunk, Gulyás Balázs létrehozott egy Facebook-eseményt. Ő még életében nem csinált korábban tüntetést, ezért kért segítséget tőlünk. Utána mindenhol hallottuk, hogy az emberek azt hitték, majd Gulyás Balázs megmenti az országot. Pedig ő semmi mást nem akart, mint hogy ne legyen netadó. Az embereknek túl nagyok az elvárásaik. A plakáttépést is azért csináltuk, hogy megmutassuk: két átlagos ember is megteheti, legfeljebb húszezer forint szabálysértési bírságot kap érte.

Nagyon nem értek egyet a reflektálatlan pártellenességgel, hiszen rájuk szavazunk a választáson. A mostani pártok közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. Inkább meg kellene találni velük a normális párbeszéd formáját, amelyben a pártok is tiszteletben tartják a civilszervezetek függetlenségét, és a civilek sem válnak egyből pártkatonává, ha úgy tetszik, „álcivillé”, amikor valamiben egyetértenek egy politikai erővel.

Az interjú teljes szövege: 168 ÓRA

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük