Tini és Levi, a NER által deheroizálandó két legenda

Lukács Ákos jegyzete

Érdekes fotó ez… vajon mit jelent, hogyan kell értelmeznünk? Az nyilvánvaló, hogy a diktátor – írott és elektronikus médiák, a kultúra, a Színiegyetem legutóbbi bekebelezése után – most a legszélesebb tömegeket megérintő területre tenyerelt rá mocskos kezével. Hatalomvágya, hatalmának megtartása mindennél lényegesebb szempont – egyébként képtelen lenne a cihában tartani bűnszövetkezetével összetarhált megszámlálhatatlan vagyonát s főleg elkerülni maga és bandája felelősségre vonását.

Elkészült ez a fotó, ahol a miniszterelnöki „niemand” (Demeter Szilárd többszörös kulturális rabszolga) büszkén álldogál a hazai popzene két legnagyobb ikonja között szimbolizálván, hogy lám ők is csatlakoztak a „társadalmiasítási” mozgalomhoz.

Könyörgöm, tegye fel a kezét, aki érti e kifejezést, pláne, hogy amúgy is a legszélesebb tömegek által közkedvelt, hallgatott műfajról van szó, amelyet jobb nem piszkálni, ha nem akarunk a múlt évtized „futtatottjaihoz” hasonló dilettánsokat.

Arról nem beszélve, hogy mit akarnak e két 70 év felett járó Kossuth-díjastól – mit akarnak rajtuk társadalmiasítani – mikor teljes életművel a hátuk mögött, a ’60-as évek ifjúsági ellenkultúrájának éllovasaiként, a magyar nyelvű beat-, pop-, rockzene meghonosítójaként, a Kelet-Európai népzenei motívumok, hagyományok fúziójával elsőkként jelentkeztek itthon.

Nevük hallatán nincs ajtó, amely ne nyílna ki…

Mindkettejük politikai nézeteit jól ismerjük, ezért maradjunk annyiban: nem fideszesek, nem orbánisták! Sose álltak a manapság oly népszerű seggnyalók táborába – se valaha, se azóta. Sőt…
Az a gyanúm, konzultálni hívhatták őket s ennek kapcsán Demeter aljasul felvethette:”jujj, szabadna egy közös fotót?”

Amióta megjelentették a Facebook-on – rajongóik ízekre szedik mindkettőjüket! Valószínűleg ez is volt az eredeti cél, a Fidesztől megszokott karaktergyilkosság.

Felteszem, Tini és Levi még csak nem is gondoltak erre az esetlegesen nekik felróható vetületre s arra, hogy Demeter saját “nagyságát” építi általuk, bizony “behúzta őket a csőbe”.

Magyarázkodhatnak, mégis úgy jártak, mint az egyszeri Kovács, aki talált egy kabátot, kezében látva elterjedt róla, hogy kabátlopási ügybe keveredett…

Mit jelenthet ez a kép, ha egyszer fordul a kocka?

Valaha Muráti Lilinek, Szeleczky Zitának, Karády Katalinnak örökre, Páger Antalnak hasonló ártatlan fotó miatt kellett utóbb tíz évre Argentínába emigrálnia a hirtelen politikai kurzus-, valójában rendszerváltás okán.

Jó tudni, az a bizonyos kocka nagy tempóval pörög ismét s mindegy, melyik oldalán áll meg, mert a jelenlegi hatalmi diktatúrát bizonyosan agyonnyomja!

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on “Tini és Levi, a NER által deheroizálandó két legenda”

Comments are closed.