Több Európányi ember szenved az erőszaktól

Hazai András

Miért pont Párizs?

Kétségtelen, hogy a nemzetközi terrorizmussal nem foglalkozunk már egy ideje ilyen mélységben. Annak ellenére, hogy talán nem volt tökéletes az azonnali reakció – ne ítéljük el. A globális világ problémái iránti érzékenységünk, pont az agyunk felfogóképességének korlátai miatt korlátos. Nehogy azt higgyük, hogy a tőlünk távol élő országok lakói értik a bajainkat. Az egész emberiségtörténet mindig az egyenlőtlenségekről szólt. Az egyik civilizáció kiszorította a másikat. Az evolúció a mai napig nem állt meg, még ha ezt a rövid életünkben ezt nem is észleljük.

Kétségtelen tény, hogy az európai ember az utóbbi 500 évben jelentősen beleszólt a Föld lakóinak életébe, általában nagyon agresszív módon. Most a globalizált világ fejlődése és anomáliái, a globális központok átrendeződése következtében mások kívánnak a mi európai (és észak-amerikai) életünkbe agresszívan beleszólni. Sajnos ez a világ rendje.

Szelíd, civilizált embernek gondoljuk magunkat – sokszor agresszív – állatias indulatokkal. Természetesen mindez nem ment fel bennünket a naponta megtehető, az emberiséget jobbá tehető munkából. Ez a világ minden részén élőkre vonatkozik. A lehetőségei és felelőssége az erőforrásokban gazdagabb világnak természetesen mindig sokkal nagyobb.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük