Több ezer munkanélküli Székesfehérváron – szociális intézkedéscsomag készül a fideszes városban

Nincs állami segítség, ezért szociális intézkedéscsomagot állít össze a fideszes önkormányzat Székesfehérváron, mert elképesztő mértékben nő a munkanélküliség.
“Az álláskeresők jelentős része a szolgáltatások és vendéglátás területéről, az egyéni vállalkozók köréből vagy éppen a külföldről hazatérő munkát kereső emberekből tevődik össze” – nyilatkozta Dr. Cser-Palkovics András fideszes polgármester a Fehérvár Televíziónak.

Kiemelte, az lenne a jó, hogyha továbbra is mindenki a munkából származó jövedelemmel tudná magát és családját eltartani. Meghaladja a 3000 főt a székesfehérvári járásban a munkanélküliek száma, 60 százalékuk székesfehérvári.

Ugyanakkor azt is elmondta, a koronavírus-járvány gazdasági negatív hatása már érezhető, közel nullára csökkent az új álláshirdetések száma, az álláskeresőké négy-ötszörösére ugrott Székesfehérváron és környékén is.

“Elkezdett nőni a munkanélküliség, az elmúlt időszakban meghaladja a 3000 főt a székesfehérvári járásban a munkanélküliek száma, ennek körülbelül 60 százaléka a fehérvári. Jelentős részük a szolgáltatások területéről, az egyéni vállalkozók köréből, vendéglátásból kikerülő vagy éppen külföldről hazatérő munkát kereső emberekből tevődik össze” – emelte ki Dr. Cser-Palkovics András, hozzátéve, rájuk gondolva szociális intézkedéscsomagot terveznek bejelenteni, amivel a kiegészítik az állami támogatási rendszert.

Azt is elmondta, hogy az ipari szektort képviselő cégek egyelőre tudnak dolgozni, úgy, hogy közben az emberek biztonságáról is egyre nagyobb mértékben tudnak gondoskodni. Ugyanakkor arra kért minden munkáltatót, hogy a lehető legtöbb biztonsági intézkedést hozzák meg a munkavállalók érdelében, adják meg a szükséges védőfelszerelést, illetve hozzák meg a megfelelő higiéniai szabályokat, és tartassák is be azokat.

FMC.hu

Borítókép: Rendőrök járőröznek a székesfehérvári Rákóczi utcán 2020. április 7-én / Fotó: MTI/Vasvári Tamás

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük