Több, mint száz milliós osztalékot vett ki cégeiből munka nélkül Orbán apja

A 139 millió forintos adózott eredményből minden fillért, 139 millió forintot vett ki a cégből Orbán Viktor kormányfő apja. Ez 2018-ban több volt: akkor a 304 millió forintos nyereséget megfejeltek 96 millió forinttal az eredménytartalékból, így jött össze a 400 millió forintos osztalék Orbán apjának.

A miniszterelnök apja a Nehéz Kő Kft. nevű szállítmányozó cégéből lapátolta ki a profitot. A golfpályáiból kivett pénzzel együtt így már 230 millió forintnál tart az idei számláló.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja az, hogy – hosszabb távon – a munka nélkül szerzett jövedelmeket, amilyen az osztalék, a munkajövedelmekkel azonos mértékben kell megadóztatni, és azt a szociális katasztrófa enyhítésére kell fordítani. Az ISZOMM-nak a koronavírus-járvány megjelenése óta van erre megoldási javaslata, még pedig a 48 millió feletti osztalék rendkívüli, egyszeri, 98%-os különadójának bevezetése.

Orbán Viktor miniszterelnök apjának szállítmányozó cége rekord árbevételt könyvelhetett el 2019-ben: 2,9 milliárd forintot – derül ki a céges beszámolóból. Ez mintegy 600 millió forinttal haladja meg a 2018-as 2,3 milliárd forintot.

A céges beszámolóból az is kiderült, hogy a munkavállalói létszám 23-ról 21 főre csökkent. A koronavírus-járvány viszont a miniszterelnök apja szerint nem lesz komoly hatással a társaság működésére.

MFOR

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •