Török Gábor szerint 2022-ben a járvány alatti kormányzati teljesítmény lesz a kampánytéma

Stílszerűen focis hasonlattal beszélt a jövő évi országgyválasztásról Török Gábor politikai elemző. Úgy véli, hogy „az ellenfél feljött a pályára, így lesz mérkőzés is”. Arra viszont nincs tippje, hogy amennyiben most vasárnap lenne választás, ki nyerné azt meg.

A Magyar Narancsban megjelent interjúban beszélt arról is, hogy nem szabad túlértékelni az ellenzéki összefogást annak ellenére sem, hogy szerinte 2010 óta most először lesz valódi tétje a választásoknak. A Fideszt egy egyfejű sárkányhoz hasonlította, amely egy többfejű sárkánnyal fog küzdeni és szerinte az egyfejűek sokkal hatékonyabbak.

Török Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy az az ellenzék jelentős hátrányból indul, de a vírushelyzet miatti gazdasági problémák miatt gondba kerülhet a kormányzat is. Ráadásul véleménye szerint a járvány alatti kormányzati intézkedéseket lehet is kritizálni és ezzel akár még tematizálhat is az ellenzék.

A politikai elemző szerint ma a két nagy választói tömb mérete hasonló, ezért kis dolgok dönthetnek majd 2022-ben. Sok a bizonytalanság még szerinte és az sem egyértelmű, hogy az ellenzéki előválasztás segíteni vagy ártani fog az összefogás pártjainak. Úgy gondolja, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül Jakab Péter látványosan megerősödött és azt tippeli, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely is elindul az előválasztáson. Azt gondolja, hogy a legnagyobb belső ellentétet az összefogáson belül Dobrev Klára győzelme okozná. „Az ellenzéknek bizonyos értelemben az lenne a legjobb, ha össze tudnák gyúrni Karácsony Gergelyt és Jakab Pétert” – vélekedik Török Gábor.

Munkások Újsága

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •