“Tóth Ádám a mi emberünk. Ő az igazi ellenzéki jelölt”

Alig fél éve alakult meg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, és mára ott tartunk, hogy a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei időközi választások okán, vitába keveredett a többi ellenzéki párttal, azok rasszista jelöltje miatt. Mindeközben a párt két lábbal száll bele a Fidesz-KDNP-be is. A kétfrontos harcról és még sok minden másról kérdeztük a párt elnökét Huszti Andreát, aki 20 év egészségügyi pályán eltöltött év után, váltott politikára, és kilenc év háttérmunka után, vezető politikusa lett az Igen Szolidaritásnak.

Eszes Péter: Egy ilyen kis szervezettől mint a maguké, nem túlzás, hogy már most mindenkivel harcban állnak?

Huszti Andrea: Mi nem harcolunk senkivel. Mi egy olyan Magyarországért küzdünk, ahol az emberek nem szégyellik, hogy abból élnek, hogy dolgoznak. Ahol nyugdíjasként nem muszáj dolgozni, és ahol ha bemegyünk az állami adókból fenntartott kórházakba, nem kell vinni magunkkal egy vastag borítékot, és wc-papírt. Fel akarjuk számolni a szociális és a morális válságot, ami az elmúlt 30 év alatt maga alá gyűrte ezt az országot.

E.P.: Oké, de most szembe mennek a hatpárti összefogással az időközi választáson!

H.A.: Jelenleg két jelölt van a körzetben. A kormánypárti jelölt és Tóth Ádám, akit az Igen Szolidaritás és több másik szervezet is támogat.

E.P.: Rendben, de nemsokára ott lesz a hatpárti jelölt is.

H.A.:  Sajnálatos, hogy a Jobbikon kívüli szereplők is beállnak egy ilyen náci jelölt mögé. Gondolom, valami mutyi van mögötte. Ha ezt itt most elengedik a demokratikus pártok, akkor a Jobbik majd másutt nem fog akadékoskodni.

Ez érthető is lenne, csak a jelölt vállalhatatlan. Mi nem támogatunk egy ilyen jelöltet, ez szembe menne mindennel, amiért az elmúlt kilenc évben a politikai térben harcoltunk. Tóth Ádám a mi emberünk, ő az igazi ellenzéki jelölt.

E.P.: Akkor önök szétverik az összefogást?

H.A.: Pártunk azért jött létre, hogy felszámoljunk a szociális válságot. Szeretnénk 200.000 forintos nettó minimálbért, 37.500 forintos családi pótlékot, valamint el akarjuk érni, hogy Magyarországon senki ne legyen a jövedelme havonta 100.000 forintnál kevesebbet. Akár rászoruló, akár nyugdíjas. Ne vicceljünk, ma mindenkinek van innen-onnan jövedelme, de, az alig több, mint 50.000 forintos közmunka, vagy 28.500 forintos minimálnyugdíj, az maga  a szégyen. Ha van olyan párt, aki a pénzt az embereknek programunkban együtt tud dolgozni, akkor mi örömmel fogunk vele együttműködni.

E.P.: Maga aztán nem lacafacázik.

H.A.: Miért tenném? Az emberek sorsa a tét.

Harminc év alatt sikerült elérni, hogy egy önbizalomhiányos, másokat állandóan abuzáló, frusztrált, agyondolgoztatott, és kisemmizett társadalomban éljünk. Itt már nem lehet hosszú cirádás mondatokkal, meg sehova sem vezető elméleti fejtegetésekkel megoldani semmit. Az embereket totálisan hülyére vette a kapitalizmus, meg a fogyasztói társadalom.

Szó szerint kizsigerel mindenkit, aki nem az elit része. Ezt tovább nem hagyható! Nem azért jöttünk a világra, hogy évtizedekig azért robotoljunk éjt-nappallá téve, hogy legyen lakhatásunk. Iszonyatosan megalázó ma Magyarországon dolgozó embernek lenni. Akár a gépsor mellett, akár az iskolákban, akár rendvédelemben, vagy a kereskedelemben, és sajnos, ez a sor bizony végtelen.

E.P.: Nagyon elhivatottnak tűnik. Fogják ezt maguk bírni? Szervezetépítés, politizálás, éles helyzetek. Nem vállalták túl magukat egy picit?

H.A.: 9 éve tartunk fent egy országos szervezetet, csak és kizárólag a lelkesedésünkből. Ezalatt szerveztünk tüntetéseket, népszavazási kampányokat, csináltunk az ellenzéknek közös köztársasági-elnök jelöltet, valamint segítettünk a Demokratikus Koalíciónak frakciót csinálni az Országgyűlésben.

Viszont a saját hibáinkon kívül, igen közelről tapasztaltuk meg, hogy az elmúlt években az ellenzéki pártok miben és hol hibáztak. Minden feltétel adott, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat jól építsük fel.

Fotó: Huszti Andrea, Tóth Ádám, Székely Sándor

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment on ““Tóth Ádám a mi emberünk. Ő az igazi ellenzéki jelölt””

Comments are closed.