Tóth Ádám: A rendcsinálást Borsodban kell elkezdeni

Tóth Ádám, az Igen Szolidaritás által támogatott független jelölt, nem unatkozik a kampányban. Folyamatosan járja a vidéket, segít az szegényeken, és még arra is jutott ideje, hogy Székely Sándorral, az Igen Szolidaritás képviselőjével, határozati javaslatot nyújtson be a rendvédelmi dolgozók nyugdíjának és béreinek rendezéséről. Helyszíni riportunkat Eszes Péter kollégánk jegyzi, aki éppen plakátolás közben zargatta az ifjú képviselőjelöltet.

Eszes Péter: Biztos, hogy jó helyen van?

Tóth Ádám: Persze. Szemmagasságba kell tenni, hogy az emberek észrevegyék.

E.P: Nem a plakát. Hanem maga. Biztos, hogy egy ilyen fiatal embernek, a politikában a helye?

T.Á.: Ne vicceljen velem. 18 éves korom óta dolgozok, és mellette tanulok. Bár nem Oxfordon vagy Cambridge-ben, mint a Momentumos kollégák, de azért tisztességgel. Ha nekik lehet, akkor talán nekem is van helyem a politikában.

E.P.: Jogos. És mondja csak, miért függetlenként indul? Miért megy szembe a demokratikusnak mondott pártokkal.

T.Á.: Én senkivel nem megyek szembe. Évek óta érlelődött bennem, a politizálás gondolata. Amikor jött a lehetőség, úgy döntöttem, hogy megmérettetem magam. Jeleztem a pártoknak, hogy szívesen veszem a támogatásukat, és indulni akarok az előválasztáson, amit ők már évek óta hirdetnek. Aztán kiderült, hogy egy részük ezt mégsem akarja az előválasztást, és inkább mást indítanak. Ezzel amúgy semmi baj, nem haragszok rájuk. Őket az a jelölt képviseli.

E.P.: Oké, de mi lesz ha magán múlik a kétharmad?

T.Á.: A kétharmad a Momentumon és az LMP-n múlott 2018-ban, amikor sehol sem akartak együttműködni. Ez a választás arról szól, hogy ki fogja képviselni a szerencsi, tiszaújvárosi, tokaji  körzetet az Országgyűlésben.

E.P.: Maga azt gondolja, hogy legyőzheti a Fideszt?

T.Á.: Az embereket akarom képviselni. Szeretném, ha 200.000 forint nettó fizetésük lenne, kapnának havai 37.500 forint családi pótlékot minden hónapban, minden gyerek után.

Szeretném, ha itt is végre normális utak lennének, nem pedig tankcsapdák. Aztán ideje lenne, ha lenne normális oktatás és egészségügyi ellátás is.

E.P.: Ez szép. És ezt mind egymaga fogja átütni a parlamenten?

T.Á.: Nem. Már vannak társaim. Például Székely képviselő úr, akivel a rendvédelmis határozati javaslatot készítettük, és adtuk be az Országgyűlésben.

E.P.: Ja igen a határozati javaslat. Ez szép gesztus a rendvédelmisek felé, de mi az értelme?

T.Á: Sokszázezer rendvédelmis nevében mondom el sokadszorra, hogy nem fogjuk feladni a harcunkat a megbecsülésünkért, a nyugdíjunkért, a béreinkért. Addig fogok menni, míg kiharcoljuk a a jussunkat amit a Fidesz elvett tőlünk 2011-ben. Nem fogunk meghátrálni.

E.P.: Elég határozottnak tűnik.

T.Á.: Nézze. Itt vidéken már nemigen van hová hátrálni. Az országban teljes a fejetlenség. Budapestről mindenféle ostobaságokat mondanak, mi meg csak nézünk ki a fejünkből, hogy miről beszélnek. A Fidesz egy maffiacsalád gyermekét indítja jelöltként, aki az elmúlt 6 évben nem is járt a körzetben, a hat ellenzéki párt meg egy alkalmatlant.

Ez elképesztő és jól jelzi, mit gondolnak a pártok a borsodiakról. Mindkettőt kikérem magamnak, a 42 település összes lakója nevében. Ideje, hogy végre olyanok kerüljenek be az országgyűlésbe, akik a helyi embereket képviselik, nem lopnak, nem gyűlölködnek. Ideje, hogy elkezdődjön rendcsinálás. Először Borsodban, aztán az egész országban.

Büszke rendvédelmisként Székely Sándor független országgyűlési képviselővel határozati javaslatot nyújtunk be jövő héten…

Zveřejnil(a) Tóth Ádám dne Pátek 25. září 2020

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •