Trianon? A komcsik harcoltak a diktátumok ellen, Horthy aláírta…

Június 4-én lesz Trianon 97. évfordulója
Remélem az évforduló alkalmából franciázó, károlyizó jobbos birkakórusok nem felejtik el, hogy:
1. Károlyi Horthyval ellentétben nem volt hajlandó elfogadni egy igazságtalan békediktátumot, ezért átadta a hatalmat a honvédő háborút vállaló baloldali szociáldemokratáknak és kommunistáknak.
2. A Magyarországi Tanácsköztársaság Vörös Hadserege 98 évvel ezelőtt ezekben a napokban éppen tönkreverte a cseh és román megszálló haderőket Stromfeld Aurél irányításával.
3. Horthy Miklós ezen offenzíva alatt antant tisztekkel kvaterkázott Szegeden és a hátországban ellenforradalmi lázadásokat szervezett (a hazaárulás minősített esete).
4. A nagyhatalmak közül egyedül Szovjet-Oroszország tekintette igazságtalan békediktátumnak a Trianonit. Lenin kifejezetten figyelmeztette Kun Bélát, hogy Magyarország számára egyetlen út létezik, a harc.
5. Trianon nem oka, hanem következménye volt egy olyan nemzetpusztító politikának, ami többek közt Andrássy Gyulához és Tisza Istvánhoz köthető. Ezen embereknek Orbán szobrot állítatott, míg a Jobbik javaslatára, fideszesek által megszavazva a honvédő vörös katona szobrát eltávolítják Újpestről.
Végül pedig csak annyit, hogy az az elvándorlás, ami ma van, hatását tekintve simán mérhető Trianonhoz.

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük