Türk népek diktátorai vagy az EU?

Törökországnak a kurdok elleni borzalmas mészárlását, amiben több háborús bűncselekményt is elkövettek, az Európai Unióból egyedül Orbán Viktor, Magyarország miniszerelnöke, támogatja, aminek köszönhetően újabb mélyponton van a Fidesz és a Néppárt egymáshoz való viszonya. A CDU frakciója szóbahozta, hogy Magyarországot ki kéne zárni az EU-ból a török agresszió támogatása miatt, amit egyébként Matteo Salvini, Orbán legfőbb nemzetközi szövetségese, is elítél.

Erdogan véres katonai beavatkozását szinte az egész világ elítéli, a türk, török nyelveket beszélő, országok azonban támogatják. Habár az Amerikai Egyesült Államok azzal, hogy kivonult az egységeivel szabad utat adott a török csapatoknak, azonban ők is elítélik. Az USA-nak ez a lépése nagyon meglepte a szövetségeseit, mert az ISIS ellen folytatott harcokban a legfőbb szövetségesét hagyta magára Trump a népszerűsége növelésének, belpolitikai haszonszerzés érdekében.

Orbán Viktor, aki itthon a kereszténység legnagyobb védelmezőjeként állítja be magát, a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának VII. csúcstalálkozóján olyan diktátorokkal mutatkozott, akiknek az országaiban finoman fogalmazva el vannak nyomva a keresztények. Érdekes, hogy ezt nem tette ott szóvá, de ami még ennél is érdekesebb kérdés, hogy Magyarországot mióta tartjuk türk nyelvű államnak. A beszédében elhangzott, hogy a kazahsztáni elnök, Nurszultan Nazarbajev, egyben kunkapitány is. A kunokat a kevésbé elterjedtebb nevükön, kipcsakoknak, nevezte meg. Azt is állította, hogy sok magyarban van kipcsak vér. Hatalmasat hazudott azzal, hogy Magyarországon vannak kun önkormányzatok, amit nagy zavarban mondott. Jelentős kun öntudat már évszázadok óta nem létezik Magyarországon. Azt is kijelentette, hogy Nazarbajev, aki véleményem szerint diktátor, mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is. 2007-ben, amikor Magyarországon járt, akkor valóban kunkapitány tisztséget kapott a Kunszövetségtől, de ez csak egy évre szólt.

Az elhangzott beszéde és Magyarország külpolitikája azt az üzenetet küldi, hogy a diktátor haverok érdekei sokkal fontosabbak, mint az EU.

A konferenciának Azerbajdzsán fővárosa, Baku, adott otthont. Ennek az országnak majdnem a teljes lagossága muszlim vallású és a keresztények talán ebben az országban vannak a legjobban elnyomva. Mindent megpróbálnak elpusztítani, aminek a kereszténységhez köze van.

Erdogan, akit sokan jogosan diktátornak tartanak, nagyon hálás volt, amiért a magyar kormány támogatja Törökországot a kurdok öldöklésében.

Az a külpolitikai döntés mellett, hogy a türk népekhez közeledjünk, az is nagyon ciki, hogy itthon nagyon erőltetik a hun-magyar rokonságot és a finnugor nyelvrokonságot genetikailag közelítik meg. A finnugor nyelvrokonság ellen egyébként nagy kultúrharcot folytat a Magyarságkutató Intézet, aminek a létrehozási ára 800 millió forint volt.

Kovács Márkó

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük